Zbog određenih svakodnevnih navika naši nokti mogu izgledati loše i oslabjeti. U nastavku saznajte koje su to najčešće greške koje radimo s noktima po mišljenju manikera

1. Grizenje noktiju

Svi manikeri slažu se u jednom – apsolutno najgora navika za naše nokte jest njihovo grizenje. Nokti postaju deformirani, stvaraju se zanoktice popraćene upalom i krvarenjem, nokti postaju sve slabiji i skloni lomljenju. Uz sve navedeno, grizenje je izrazito nehigijenska navika. Bakterije koje se nalaze pod noktima ili na prstima na taj način prenosite u usta.

Zbog određenih svakodnevnih navika naši nokti mogu izgledati loše i oslabjeti.

2. Prečesto geliranje

Mnoge žene vole gel manikuru jer je dugotrajna, ali također priznaju da nakon duljeg perioda geliranja nokti postaju vidno slabiji. Najveći problem tog tipa manikure jest skidanje gela. Kako biste ga uspješno skinuli, nokte prvo morate namakati u odstranjivaču laka s dodatkom acetona. Zbog toga se oni isušuju i postaju krhki. Nakon namakanja najčešće slijedi turpijanje, koje također oštećuje nokte. Ako je ikako moguće, dajte noktima vremena da se povremeno odmore od ovog tipa manikure.

3. Ne odstranjujete lak na vrijeme

Baš kao i u slučaju geliranja, nokti se moraju odmoriti i od laka. Nemojte zaboraviti kako lak sprječava nokte da "dišu" pa zbog toga postaju suhi te na njima mogu nastati brazde. Kada primijetite da lak na nekim mjestima već otpada, obavezno ga odstranite. Ako ga predugo ostavite na noktima, primijetit ćete bijele mrlje koje su rezultat suhoće.

4. Cigarete

Pušenje je nezdrava navika koja loše utječe na stanje kompletnog organizma i tijela, pa tako i na stanje naših noktiju. Zbog katrana i nikotina u cigaretama nokti postaju žuti, pucaju i gule se. Koža okolo njih postaje iznimno suha i sklona pucanju, što pak često dovodi do problema sa zanokticama i krvarenjem.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju