Kako biste se okupali, osvježili, odmorili i napravili savršene ljetne fotografije, ne morate se zaputiti na obalu Lijepe Naše, jer kontinentalna Hrvatska nudi mnogo sadržaja koji će vas oduševiti – za puno manje novca, bez pakiranja i čekanja u dugim kolonama.

Galerija Kupanje na Mrežnici Kupališta na Mrežnici - 2 Kupališta na Mrežnici - 3 +7 Kupališta na Mrežnici na kojima brojni kupači traže osvježenje

Ako planirate jednodnevni izlet, iskoristite još malo ljeta što nam je ostalo i istražite Karlovačku županiju. Karlovac se smjestio na manje od sat vremena vožnja od Zagreba i poznat je kao grad na četiri rijeke.

Na turističkim stranicama grada Karlovca šaljivo ističu kako je, logičkim slijedim, Karlovac i grad mostova. I čamaca. I magle, ribiča, žaba i pokojeg komarca. Međutim, Karlovčani su u „vodenom zagrljaju svoje četiri ljepotice“, napravili pravu turističku atrakciju koja stvara jednako poseban doživljaj kao i jadranske plaže.

Kupa, Korana, Dobra i Mrežnica, svaka je posebna na svoj način, a mi ćemo ipak izdvojiti Mrežnicu koja svojom čistom vodom, sedrenim barijerama, kaskadama, brzacima i slapovima privlači brojne kupače iz cijele Hrvatske.

U Dugoj Resi, gradu koji se smjestio desetak kilometara južno od Karlovca, spas od vrućine već godinama pronalaze brojni kupači, avanturisti i zaljubljenici u prirodu. Ondje možete uživati u prekrasnim šetnjama, vožnji biciklom, ribolovu, raftingu, kanuingu, ili tradicionalnim sportovima, poput odbojke na pijesku i malog nogometa.

Kupališta na Mrežnici Osim kupanja, možete istraživati prirodu i uživati u raznim sportovima (Foto: Goran Šafarek/Shutterstock)

Još jedna zanimljivost u Dugoj Resi je gradska šetnja kroz sunčev sustav. Šetnja je duga 3,5 kilometara, a na putu ćete susresti edukativne ploče sa zanimljivim informacijama o planetima te stilizirano sunce. Savršen izbor za roditelje sa znatiželjnim klincima.

Kupališta na Mrežnici - 3 Mrežnica (Foto: Shutterstock)

Ovo prekrasno mjesto u unutrašnjosti, ipak je najpoznatije po brojnim kupalištima. Kupalište romantičnog naziva Otok ljubavi, kultno je mjesto za vrijeme velikih vrućina koje privlači ljude iz cijele Hrvatske, ali i brojne turiste koji su zaljubljeni u kontinentalni dio Lijepe Naše.

Osim Otoka ljubavi, možete se okupati i dobro zabaviti i na Veseloj livadi i Mrežničkom brigu. I sama imena ovih kupališta i restorana privlače kupače, a kad dođete na lokaciju i pogledate zelenilo prirode koje se stapa s nijansama plave i zelene rijeke, ondje poželite ostati zauvijek.

Iako na ulazu piše kako ne biste trebali nositi svoju hranu i piće, nitko vam neće zamjeriti ako ponesete koji sendvič, hladno piće i grickalice. Na ovom mjestu možete iznajmiti roštilj, ili pak po povoljnim cijenama ručati u jednom od restorana uz rijeku.

Kupališta na Mrežnici - 4 Mrežnica (Foto: Shutterstock)

Hlada ima u izobilju pa je ovo savršen izbor za cjelodnevni izlet. Također, i parking je „divlji“ pa ne morate brinuti gdje ćete ostaviti automobil. Gužve su, naravno, veće vikendom pa ako planirate roštiljati, bilo bi dobro na vrijeme rezervirati stol uz roštilj.

Kupališta na Mrežnici - 1 Kupanje na Mrežnici (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju