Filmski programi Ljetne pozornice Tuškanac, smještene u šumi usred grada, i ove godine će tijekom tri ljetna mjeseca prikazivati raznolike filmove, od probranih festivalskih naslova do repertoarnog programa.

Lipanj i srpanj su rezervirani za gostujuće programe vodećih hrvatskih filmskih festivala, a sezonu otvara Animafest Zagreb.

Tu su i Fantastic Zagreb Film Festival, nezaobilazno mjesto za ljubitelje žanrovske fantastike, SF-a i horora, Revija europskog filma, te Festival mediteranskog filma Split i Motovun Film Festival, s dijelom ovogodišnje selekcije koji se prikazuje paralelno s ta dva festivala.

Zagreb film festival i ZagrebDox za Ljetnu pozornicu pripremili su svoja ljetna izdanja.

Kolovoz tradicionalno donosi Film u šumi, koji uključuje festivalske uspješnice, žanrovska ostvarenja, kinohitove te premijere hrvatskih i regionalnih naslova, dok će program Kinoteka u šumi jednom tjedno podsjetiti na kultne filmove i klasike.

film \'Murina\' Hrvatska "Murina" osvojila nagradu za najbolji debitantski film u Cannesu

Dok nas vjenčanje ne rastavi urnebesan je film koji govori o nesretnoj ljubavi. Kako biste reagirali da morate organizirati vjenčanje muškarca u kojega ste zaljubljeni? Ako do sada niste pogledali ovaj film, imat ćete priliku u šumskom ambijentu Ljetne pozornice Tuškanac. 

 Filmske programe na Ljetnoj pozornici Tuškanac organizira Centar za kulturu i film Augusta Cesarca, tim koji stoji i iza zagrebačke Kinoteke, čijem se repertoaru vraća sredinom rujna.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju