Angelina Jolie ne može odbiti niti jednu želju svojoj djeci, ali ipak ih uči da svoju dobru sreću dijele s drugima te da se bore za stvari koje su im važne

Galerija Angelina Jolie Angelina Jolie sa svoje šestero djece posjetila je muzej Louvre u Parizu - 9 Angelina, Shiloh i Zahara na gala večeri - 2 +2 Vivienne, Knox i Shiloh Jolie-Pitt
Angelina Jolie
majka je šestero djece, od čega ima tri kćeri: dvanaestogodišnju Zaharu, jedanaestogodišnju Shiloh te devetogodišnju Vivienne. U otvorenom razgovoru za američki magazin Elle od ožujka 2018. lijepa glumica otkriva kako odgaja svoje mezimice.

Rekla sam svojim kćerkama - ono što vas izdvaja jest vaša želja da pomognete drugima. Svatko može odjenuti haljinu i staviti šminku, no vaš um je ono što vas definira.

Od ranije je poznato da slavna humanitarka ne može odbiti niti jedan zahtjev svojim mališanima, ali nastoji ih naučiti da ne budu osobe koje samo uzimaju, već i da doprinose zajednici.

Rekla sam im da saznaju tko su, kako razmišljaju i za što se zalažu. Također da se bore za druge da imaju te iste slobode. Biti na usluzi drugima život je koji vrijedi živjeti.
Odlučila je ove lekcije pokazati im i na vlastitom primjeru.

Angelina Jolie uspješna je glumica i redateljica s dugogodišnjom karijerom, kao i vlasnica Oscara za sporednu ulogu u filmu "Prekinuta mladost" redatelja Jamesa Mangolda. Ipak, svoju pravu strast otkrila je 2001. godine, kada je tijekom snimanja "Tomb Raidera" posjetila Kambodžu.

Teška situacija s izbjeglicama u ovoj azijskoj zemlji nagnala ju je na humanitarni rad. Ubrzo je postala visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za izbjeglice, a 2012. godine postala je suosnivačica Inicijative za prevenciju seksualnog nasilja u ratnim situacijama.

Ova aktivistica za ljudska prava putuje svijetom i upoznaje političke vođe sa svojom misijom zabrane korištenja seksualnog zlostavljanja kao oružja u ratu. O potresnim svjedočanstvima zlostavljanih žena diljem svijeta govorila je i na UN-ovoj konferenciji Peacekeeping Defense Ministerial u Vancouveru. Angelina Jolie sa svoje šestero djece posjetila je muzej Louvre u Parizu - 9 Angelina Jolie sa svoje šestero djece posjetila je muzej Louvre u Parizu - 9 Foto: Guliver/Cover Images

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju