S dolaskom toplijeg vremena, sve češće posežemo za odjećom bijele boje. Bijele odjevne komade vrlo je lako uprljati, a potom teško oprati na odgovarajući način kako bi zadržali besprijekornu postojanost boje. Upravo zato jedna je američka tvrtka smislila način kako spriječiti problem u korijenu


Američka tvrtka Elizabeth & Clarke specijalizirana za prodaju odjeće preko Interneta osmislila je novi način proizvodnje bijelih majica, topića i bluza koje onemogućavaju prljanje.

Revolucionarna tehnologija podrazumijeva završnu obradu odjevnih komada s vlaknima koji odbijaju bilo koju vrstu prljavštine.

The Unstainable™ vlakna (eng. koja je nemoguće uprljati) podrazumijevaju završnu obradu bijelih odjevnih komada s ciljem odbijanja sve vrste prljavština, te tako jamči bjelinu majica.

Prljavština ne može doprijeti do vlakana bijele tkanine jer je u tome sprečava završni 'premaz' koji je napravljen od mikroskopskih dlačica koje su 100 tisuća puta manje od zrna pijeska.

Istovremeno te su dlačice toliko male da ne povećavaju težinu odjevnog komada i omogućavaju normalno kretanje bez osjećaja da nosite baloner.

Tvrtka Elizabeth & Clarke je zatražila financijsku potporu preko poznatog internetskog servisa Kickstarter, te je premašila potreban kapital u samo nekoliko dana od pokretanja kampanje, čime je dokazano da itekako ima potrebe za ovakvim proizvodom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju