Jeste li ikada čuli da se kraljevska odjeća prenosi s generacije na generaciju? Bez obzira na to radi li se o tradiciji ili o super odnosu između snahe i svekrve, bez sumnje možemo reći da ove prekrasne haljine izgledaju kao da su nove.

Španjolska kraljica Letizia oduševljava svojim modnim kombinacijama. Uvijek je elegantna, a istovremeno jednostavna. Prekrasne haljine uvijek nosi na ženstven i suptilan način, a ovoga je puta oduševila javnost jer je haljinu posudila od svoje svekrve, kraljice Sofije.

Ovo je već četvrti put da je Letizia reciklirala stare haljine svoje svekrve. Na diplomatskom primanju u madridskoj palači Zarzuela, Letizia i njezn suprug, kralj Felipe VI, družili su se s veleposlanicima i konzulima stranih zemalja u Španjolskoj.

45 godina stara haljina modne kuće Valentino 

Za tu prigodu, odjenula je 45 godina staru haljinu svoje svekrve. Kombinaciju je činila voluminozna zelena suknja i cvjetna bluza na kojoj je Letizia napravila sitne preinake. Kombinaciju je izradila modna kuća Valentino, a Sofia ju je nosila prilikom službenog posjeta Njemačkoj 1977. godine.

40 godina stara haljina s cvjetnim motivom 

2021. godine, na večeri u kojoj je kraljevska obitelj ugostila predsjednika Čilea, Letizia je izvukla još jednu haljinu svoje svekrve. Radi se o 40 godina staroj ružičastoj haljini s cvjetnim motivom i srebrnim remenom oko struka.

Kraljica Letizia Haljina koju je Sofia nosila 1981. (Foto: Guliver images)

Elegantnu haljinu kratkih rukava, Sofia je nosila 1981. kada je službeno posjetila Rim. Nevjerojatno je kako haljina izgleda kao da je nova. Boje su još uvijek postojane, a uvezeni detalji izgledaju netaknuto.

Crvena "haljina pomirenja"

Najpoznatija haljina koju je Letizia posudila iz ormara svoje svekrve je crvena haljina koja je poslužila kako bi kraljevske svekrva i snaha javnosti pokazale da su u dobrim odnosima. 2018. je u javnost izašao video koji prikazuje kako se Letizia i Sofia svađaju nakon crkvene službe u travnju te godine pa su ovim postupkom pokazale da su izgladile sve napetosti između njih.

Kraljica Letizia Poznata crvena haljinu koju je Letizia nosila kako bi pokazala da je u dobrim odnosima sa Sofiom (Foto: Profimedia)

Javnost i kritičari su primijetili kako kraljica Letizia ima jednostavniji stil od svoje svekrve. Sofia je svoje modne kombinacije ukrašavala ogrlicama, narukvicama i remenjem, dok je Letizijin odabir obično jednostavniji.

Opušteno izdanje iz 1984. godine 

Letizia odjeću svoju svekrve ne posuđuje samo na javnim, već i na privatnim zabavama. Na domjenku za kraljev 80. rođendan, nosila je crveno – plavu haljinu na pruge koju je njezina svekrva nosila u studenom 1984.

Kraljica Letizia Letizia haljine svoje svekrve nosi i u privatnim prigodama (Foto: Afp)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju