'Absolutely Fabulous: The Movie' stigao je u britanska kina, a dok čekamo da dođe i kod nas prisjećamo se genijalne serije 'Pa to je fantastično' po kojoj je film snimljen i o kojoj možda niste znali ovih 7 stvari

1. Kultna grupa iz 1980-ih Bananarama bila je velika inspiracija za seriju 'Pa to je fantastično'. Glumica Jennifer Saunders bila je prijateljica s članicama mega popularne ženske grupe Bananarama 1980-ih godina. Njihovi zajednički noćni izlasci Saunders su inspirirali za seriju.

Jennifer Saunders, Edina Monsoon u seriji 'Pa to je fantastično', samo je 10 godina starija od Julije Sawalhe koja glumi njenu kćer Saffy

'Noći koje sam provela s Bananaramom neke su od najboljih noći u mom životu. Jednom je jedna od njih izlazila iz taksija okrenuta leđima tako da joj je prvo provirila stražnjica, a ja sam pomislila 'to znači imati stila', sjeća se Jennifer Saunders.

2. Suprug Jennifer Saunders pjeva naslovnu pjesmu serije. Saunders, kreatorica i glavna glumica serije 'Pa to je fantastično', u braku je s komičarom Adeom Edmondsonom, najpoznatijem po ulozi Eddija Hitlera iz kultne britanske serije 'Šljam'. Osim što je bio inspiracija za ime njenog lika Edine (Eddy) Monsoon (Edmondson je na fakultetu imao nadimak Eddie Monsoon), zajedno s britanskom pjevačicom Julie Driscoll otpjevao je naslovnu pjesmu serije koja je obrada klasika Boba Dylana 'This Wheel’s On Fire'.

3. Patsyno puno ime je Eurydice Colette Clytemnestra Dido Bathsheba Rabelais Patricia Cocteau Stone. Ime je otkriveno u epizodi u kojoj se pojavljuje Patsyna majka koja je bila opsjednuta s klasičnim mitovima.


4. Gostujuću ulogu u seriji imala je i Helena Bonham Carter i to od svega nekoliko sekundi.
Naime, u sceni sna pojavljuje se kao savršena verzija Eddine kćeri Saffy. Gostujuće uloge imale su i dvije članice nekadašnje grupe Spice Girls, Emma Bunton i Geri Halliwell te glumac Idris Elba koji je u trećoj epizodi serije (1995. godine) glumio muškog escorta Hiltona.

5. Jennifer Saunders i njena mama iz serije koju glumi June Whitfield pojavile su se u jednoj epizodi serije 'Prijatelji'. Saunders je glumila pomajku Rossove djevojke Elizabeth, a Whitfield je igrala poslugu.

6. Dvaput se pokušavala snimiti američka verzija serije 'Pa to je fantastično'. Na žalost, nijedan američki televizijski kanal nije bio zainteresiran za prikazivanje serije. U prvoj verziji serije Eddinu je trebala glumiti Carrie Fisher, najpoznatija kao princeza Leia iz 'Ratova zvijezda'.

7. Jennifer Saunders samo je 10 godina starija od Julije Sawalhe koja u seriji glumi njenu kćer Saffy. Sunders je rođena 1958., a Sawalha 1968. godine.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju