Propuštate li nositi neke odjevne komade na putovanja samo zato što se jako gužvaju? U našoj redakciji provjerili smo koji su to komadi koje volimo, a ne nosimo ih na putovanja.

  Galerija Odjeća koju želimo nositi na odmor, ali to izbjegavamo zbog gužvanja Asos, 100 kn Bershka, 129,90 kn +12 H&M, 130 kn

Kada nekamo putujemo, uvijek razmišljamo o dnevnim i večernjim kombinacijama. Preko dana to su obično pamučne stvari koje nemamo običaj glačati jer se uvijek nekako ''izravnaju na nama'', ali navečer i za posebne prilike želimo izgledati sređenije ili u najmanju ruku urednije. Ekonomično pakiranje, odnosno ono ''uguraj što više stvari u što manji kofer'' često nam ne dopušta da izgledamo tako te za putovanja biramo stvari koje se manje gužvaju, a one koje obožavamo ostavljamo kod kuće jer znamo da neće izgledati kako treba kada ih izvadimo iz prtljage. Upitali smo svoje kolegice koji su to sve odjevni komadi koje volimo, a ne nosimo ih na putovanja.

''Ljetujem na otoku i večeri su tamo prohladne i uvijek mi je žao što ne nosim košulje-haljine ili haljine na preklop. Izbjegavam ih nositi jer se užasno zgužvaju, a na moru nemam peglu'', rekla nam je kolegica Mia.

Haljine su nezgodne za pakiranje u manje kofere, a ako su još od materijala koji se dosta gužva poput viskoze, njihovo nošenje na putovanja gubi svaki smisao.

''Široke hlače, pogotovo lanene, najdraže su mi ljeti, ali nikad ih skoro ne nosim baš zato što se dosta gužvaju'', kaže Mirna.

Lepršave hlače od lana ili viskoze širokih nogavica odličan su izbor za ljetne večeri, kao i za svakodnevne kombinacije, no na putovanja naše kolegice češće nose traperice od voljenih palazzo i culottes hlača.

''Volim nositi hlače visokog struka pa su mi fora razni topići s volanima ili pufastim rukavima koje inače kombiniram s njima. Ipak ih izbjegavam nositi na putovanja jer volani na njima ne izgledaju najbolje kada ih izvadim iz torbe, pa hlače tada radije kombiniram s pamučnim majicama'', kaže nam Nika.

Popularni laneni sakoi isto ostaju kod kuće iako bi ih mnoge naše kolegice rado povele na ljetovanje, kao i plisirane suknje. 

''Lepršave suknje najdraži su mi odjevni komad ljeti, a plisirane pogotovo, samo ih nikad ne nosim na putovanja jer im treba barem tri dana višenja u kupaonici da se faldice isprave'', priznala nam je Anamaria. 

Kombinezoni sa zanimljivim detaljima, složit će se svi, pravi su izazov i kad imate dostupnu peglu i dasku za peglanje pa ih svakako nose samo u ekstremnim slučajevima. 

Postoji ipak način kako da nosimo sve ono što volimo s nama i na putovanje. Brzo i praktično možete ukloniti sve nabore i osvježavati vašu odjeću na putovanju ako skupa s odjećom spakirate Philips Steam&Go glačalo. Ovaj pomagač veličine fena glača vašu odjeću brzo i jednostavno, bilo kada i bilo gdje, bez daske za peglanje, već na vješalici i primjerice na krevetu. Uživati i njegovati svoj stil možete i na ljetovanju te bez straha ponijeti sve najdraže komade.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju