Francuska poduzetnica Marie Spinali osmislila je kupaći kostim za žene koji će biti opremljen vodootpornim solarnim kolektorom povezanim sa smartphoneom koji će njegovu vlasnicu upozoriti da na kožu nanese kremu za sunčanje

Marie Spinali dizajnirala je kupaći kostim koji će njegovu vlasnicu upozoriti da mora nanijeti kremu za sunčanje.

Ideja mi je sinula jedan dan kad sam na plaži ugledala djevojku koja je izgorjela na suncu. Sjetila sam se i da postoje tegle za cvijeće sa senzorima koji upozoravaju kada je biljci ponestalo vode pa pomislih da bi možda trebalo izmisliti nešto što bi ljude upozorilo da su se predugo izlagali suncu i da je vrijeme da na kožu nanesu kremu za sunčanje, objasnila je.

Za početak će se takvi kupaći kostimi proizvoditi samo za žene po cijeni od 149 eura i bit će izrađeni po mjeri.

Na kostim je pričvršćen mali crni vodootporni senzor koji mjeri ultraljubičasto zračenje. Informacija se putem smartphonea ili tableta prenosi vlasnici koja je unaprijed unijela podatke o tipu kože i željenom tipu preplanulosti. Aplikacija na smartphoneu upozorava osobu koja se sunča da je trenutak za nanošenje kreme za sunčanje.

Spinali ističe da je ovaj izum praktičan jer kad osobe koje se izlažu suncu pomisle da bi bilo dobro namazati se kremom za sunčanje, obično je već prekasno i najčešće su već izgorjele. (HINA)
 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju