Svake godine institut za boje Pantone sredinom prosinca objavi naziv boje koja će obilježiti nadolazeću godinu. Svoja predviđanja stručnjaci iz instituta temelje na novim modnim trendovima, novim tehnologijama te raznim socioekonomskim uvjetima.

Galerija Koraljna boja u interijerima - 2 Koraljna boja u interijerima - 5 Koraljna boja u interijerima - 4 +1 Koraljna boja u interijerima - 3

Tako je 2018. bila obojana u ljubičasto, i to nijansu "Ultra Violet 18-3838", a 2017. u zelenu nijansu "Greenery 15-0343".

Prema najavama Pantonea, 2019. godinu obilježit će koraljna boja. Nijansu "Living Coral 16-1546" opisuju kao društvenu, nježnu i punu duha te navode da je ona simbol unutarnje ljudske potrebe za optimizmom.
 


Boja je leća kroz koju doživljavamo svoje prirodne i digitalne stvarnosti. S obzirom na to da potrošači traže ljudski interakciju i društvenu povezanost, humanizirajuće i ohrabrujuće kvalitete ove druželjubive nijanse udaraju u žicu
, kazala je Leatrice Eisman, izvršna direktorica Pantonea.

Nijanse koje institut "odobri" automatski postaju hit u uređenju interijera pa nema sumnje da će se koraljna boja naći u mnogim domovima.

Ako biste ju i vi željeli uklopiti u svoj životni prostor, ali ne znate kako, inspiraciju potražite u našoj galeriji.

Koraljna boja u interijerima - 5 Koraljna boja u interijerima - 5 (Foto: Living4Media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju