Već smo dobrano ugazili u jesen, a s vanjskim promjenama počeli smo unositi i neke promjene u dekoraciju svoga doma. Lišće je jedan od elemenata koji ujesen volimo vidjeti i u vanjskim i u unutarnjim prostorima, a vrlo lako možemo napraviti i svoje koje se ne neće osušiti niti istrunuti.

To je napravila i Valentina Šestan iz Rijeke, koja svoj dom nerijetko dekorira predmetima koje sama izrađuje te ih dijeli sa svojim pratiteljima na instagramskom profilu koji je prava inspiracija za ljubitelje elegancije i neutralnih boja.

S nama je Valentina podijelila korake za izradu lišća od papira za koje je inspiraciju pronašla na Pinterestu, a sve što vam treba su papir, škare, vezica, ljepilo i olovka.

Slika nije dostupna Najslađa jesenska dekoracija: Izradite bundevice od tkanine, vate i riže gotove za čas

Evo kako ga napraviti:

1. Odaberite papir koji se lako presavija, ali je istodobno dovoljno čvrst da drži određeni oblik. Ako želite neutralne boje, za to vam može poslužiti omotni papir smeđe boje, no možete se poigrati i drugim jesenskim bojama, ovisno o svome interijeru i željama.

2. Papir presavijte na pola, vodeći se dimenzijama koje želite uklopiti u svoj dom, te na jednoj strani iscrtajte valoviti oblik. Pritom pazite da započnete u gornjem kutu, a kako se budete spuštali, tako i širite svoj oblik prema suprotnom kutu.

3. Izrežite oblik škarama.

4. Dobiveni oblik počnite presavijati poput harmonike, sve dok ne dođete do kraja.

5. Sredinu „harmonike“ privežite vezicom, a njezine dvije vanjske strane pričvrstite ljepilom kako biste dobili čvrsti oblik lista.

Možete se poigrati raznim oblicima pa napraviti imitacije lišća raznih biljaka, a ako ih želite staviti u vazu, zalijepite na njih grančice pronađene u prirodi ili štapiće koji se inače upotrebljavaju za pripremu ražnjića.

I to je to!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju