Našli ste svoj savršeni parfem i želite ga nositi svugdje, a nekada i pretjerate s količinom? Trebali biste to prestati raditi, naročito kada ste na određenim mjestima. Doznate zbog čega!

Vozite se u javnom prijevozu i konstantno ste u 'oblaku' parfema osobe koja stoji blizu vas? Ili ste se vi dobrano namirisali omiljenim parfemom i ušli u zatvoren prostor u kojem se nalazi više ili puno ljudi?

Izbjegavajte prejake parfeme kada znate da ćete biti u zatvorenom prostoru s drugim ljudima, na primjer u javnom prijevozu

Liječnici ističu kako biste to odmah prestali raditi jer na taj način izlažete druge prevelikoj količini mirisa na koju neki mogu biti preosjetljivi. Preosjetljivost na mirisne proizvode znači da osoba miris osjeća puno intenzivnije što pak može izazvati glavobolju, suzenje očiju, kihanje, vrtoglavicu, a kod onih koji pate od alergija i napadaj astme i poteškoće s disanjem.

Zbog toga biste parfem trebali nositi u manjim količinama kada znate da ćete biti u zatvorenom prostoru s drugim ljudima, primjerice na poslu, u avionu, u tramvaju i drugim sredstvima javnog prijevoza te sličnim mjestima.

Kako minimalizirati neželjeni učinak parfema?

Prije svega, izbjegavajte prejake parfeme. Parfem nanosite tako da ga dva, tri puta našpricate u zrak i zatim prođete kroz miris jer se na taj način parfem neće osjetiti prejako. Izbjegavajte nanositi još parfema tijekom dana, a kada ga i želite ponovno nanijeti nemojte to napraviti prije nego pitate ljude oko sebe bi li im smetalo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju