Jedan od najljepših trenutaka u danu je onaj kada na sebe odjenemo svježe opranu, mirisnu pamučnu majicu ili košulju. Iako se radi o sitnici, to je osjećaj zahvaljujući kojem naš dan ima dobar početak.

Galerija Bočica parfema na bijeloj plahti Maison Francis Kurkdjian Petit Matin The Merchant of Venice My Pearls +7 Elie Saab Le Parfum In White

Postoje parefmi koji nam mogu različitim mirisnim notama vjerno prenijeti mekoću i nježnost najfinijeg pamuka.

Njih baš takvih deset izdvojili smo u nastavku:

Maison Francis Kurkdjian Petit Matin

Ovaj miris omogućit će vam da ustanete u zoru i pobjegnete u očaravajuću svježinu ranog jutra u Parizu. Samo trebate dopustiti da vas ponesu blistava energija litsea cubeba iz Indonezije, limun iz Kalabrije, cvjetna mekoća gloga i lavandina iz Provanse.

Prema riječima dama koje vole ovaj miris, on je svjež, čist i izuzetan. Miriše na savršeno jutro i razlog je zbog kojeg ćete se veseliti svitanju novog dana.

Maison Francis Kurkdjian Petit Matin Maison Francis Kurkdjian Petit Matin (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Dior J’Adore Parfum D’Eau

Dior je nedavno predstavio svoj prvi miris bez alkohola i na bazi vode. Ovaj svježi cvjetni miris već ima svoje obožavateljice, koje kažu da ima svilenkasto glatku teksturu. Kremast je i osvježavajući, a kada ga nanesete, imat ćete osjećaj da ste zakoračili u najpredivniji vrt.

Dior J’Adore Parfum D’Eau Dior J’Adore Parfum D’Eau (Foto: Internetska stranica proizvođača)

The Merchant of Venice My Pearls

Ovaj miris dio je kolekcije La Fenice, posvećen sopranistici Mariji Callas, najvećoj opernoj pjevačici 20. stoljeća. Radi se o dragocjenom i elegantnom dragulju koji karakteriziraju note bijelog cvijeća, rosifolija, akordi divlje ljubičice, ružičasta paprika, pupoljci crnog ribiza, zrno tonke iz Venezuele, cedar, sandalovina i mahovina.

Dame koje ovaj miris koriste opisuju ga kao mekan, puderast, čist, vrlo ženstven i vrlo elegantan miris koji se nosi u svim prigodama.

The Merchant of Venice My Pearls The Merchant of Venice My Pearls (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Elie Saab Le Parfum In White

Elie Saab Le Parfume in White prva je izvedenica izvornog Le Parfume mirisa. Le Parfum in White je šik i moderan miris sa cvjetnim, pomalo voćnim i chypre karakterom.

Le Parfume in White, baš kao i original, zrači prvim dojmom čistoće bijelog cvijeća zadržavajući prepoznatljive arome cvijeta naranče i suncem osušenog jasmina osvježene crvenim voćem. Drugi dojam uključuje snažnu kombinaciju bijelog mošusa, ambera i pačulija.

Elie Saab Le Parfum In White Elie Saab Le Parfum In White (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Juliette Has a Gun Not A Perfume

Ključni je sastojak ovog parfema ambroksan, koji se obično koristi kao jedna od osnovnih nota mirisnih kompozicija, ali u ovom slučaju ima glavnu ulogu. Ime ovog parfema govori da se ne radi o parfemu, a dame koje ga vole kažu da se radi o nečemu što se ne može imenovati i što je teško opisati, ali istovremeno stvara osjećaj ugode.

Juliette Has a Gun Not A Perfume Juliette Has a Gun Not A Perfume (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Byredo Blanche Eau de Parfum

Tvorci ovog mirisa kažu da je Blanche parfem koji istražuje miris kože, tijela koje klizi ispod svježih plahti, košare s rubljem... U bočici su spojeni nježna ruža, sandalovina i mošus, a dame koje ga vole tvrde da je ovaj miris puno više od mirisa svježe oprane odjeće. Postoji nešto u njemu što ga čini drugačijim od mnogih drugih sapunastih parfema. Čist je, ohrabrujući i jača samopouzdanje.

Byredo Blanche Eau de Parfum Byredo Blanche Eau de Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Le Labo Baie 19 Eau De Parfum

Ovaj aromatični zeleni miris na tržištu je od 2019. godine, a kako kažu njegovi tvorci, trebao se zvati Water 19, ali ne zato što nema miris poput vode, nego jer ima onaj učinak koji voda daje zemlji nakon kiše. Obožavateljice ga nazivaju umjetničkim djelom u bočici parfema koje je istovremeno čisto i apstraktno i tjednima se zadržava na odjeći.

Le Labo Baie 19 Eau De Parfum Le Labo Baie 19 Eau De Parfum (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Chanel Chance Eau Fraîche

Ovaj cvjetni miris za žene u gornjim notama ima limun i cedar, u sredini su vodeni zumbul, ružičasti biber i jasmin, dok bazu čine pačuli, bijeli mošus, vetiver, tikovina, iris i amber. Svjež je, elegantan, ženstven i stvoren za svaki dan. Dame koje ga vole kažu da se zahvaljujući njemu osjećaju snažno i samouvjereno.

Chanel Chance Eau Fraîche Chanel Chance Eau Fraîche (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning

Ovaj miris jedan je od onih koji će vas podsjetiti na svježe opranu, zgužvanu posteljinu. U bočici je spoj koji podsjeća na meku kožu i koji se lako pretvara u omiljeni miris. U njemu su spojeni đurđevak, akord irisa i bijelog mošusa.

Miris je ovo koji je prema riječima žena koje ga imaju u svojim ormarićima prekrasan, svjež, čist i mekan. Podsjeća na predivna subotnja jutra i onaj trenutak iznošenja svježe opranog rublja na čisti zrak.

Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning Maison Margiela Replica Lazy Sunday Morning (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Chloé Love Story

U bočici ovog cvjetnog mirisa spojili su se neroli, kruška, bergamot, grejpfrut i limun u gornjim notama. Sredinu čine cvijet naranče, stefanotis, ruža, breskva i crna ribizla, a u bazi su mošus, cedar, kašmir i pačuli. Miris je čist i osvježavajući, a njegove obožavateljice kažu da su ga zavoljele čim su prvi put osjetile njegov miris.

Chloé Love Story Chloé Love Story (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Parfemi koji bi vam se mogli svidjeti ako volite Dolce & Gabbana Light Blue Dolce & Gabbana Lubin Brittany Breeze Jo Malone +4 Giorgio Armani Acqua di Gioia Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu Dior J'adore Viktor & Rolf Flowerbomb Yves Saint Laurent Black Opium +9 Giorgio Armani Si

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju