Na pariškom Tjednu visoke mode održana je revija modne kuće Christian Dior. U iščekivanju imena novog kreativnog direktora, svoje kreacije za modnu kuću predstavili su dizajneri Lucie Meier i Serge Ruffieux

Otkako je u listopadu 2015. godine Raf Simmons nenadano dao ostavku na mjesto kreativnog dizajnera modne kuće Christian Dior, modni svijet s nestrpljenjem očekuje trenutak kada će se i službeno objaviti ime osobe koja preuzima 'kormilo' Diora.

Mjesecima se nagađa kako će to biti Maria Grazia Chiuri, dosadašnja dizajnerica modne kuće Valentino, a hoće li se uistinu naći na trebali bismo saznati ovaj tjedan.

U iščekivanju novog kreativnog direktora, dizajnerske dužnosti privremeno su preuzeli Lucie Meier i Serge Ruffieux čije su kreacije predstavljene na pariškom Tjednu visoke mode.

Švicarski dizajnerski duo vratio se korijenima velikog majstora Christiana Diora. Predstavili su minimalističku kolekciju s fokusom na klasične krojeve i komade koje je ova modna kuća proslavila, poput 'bar jacketa' i pune suknje.

Koristili su isključivo crnu i bijelu boju, omiljene boje slavnog dizajnera koji je jednom prilikom izjavio: 'Bijela je čista i jednostavna i paše uz sve, a o crnoj bih mogao napisati cijelu knjigu.'

U galeriji pogledajte kreacije modne kuće Christian Dior za sezonu jesen/zima 2017. godine.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju