Od 7. siječnja kada se dogodio napad na redakciju satiričkog magazina 'Charlie Hebdo' Pariz je iz grada svjetlosti, ljubavi i najslađih macaronsa postao grad u kojem je tuga ugasila čak i svjetla Eiffelovog tornja.

Sada s knedlom u grlu nikome nije do prhkih kolačića, ali solidarnost i podrška koji stižu iz cijelog svijeta uzdignut će trenutno najveći simbol slobode u pobjednika Charlieja kojeg

Možda se ne slažem s onim sto imaš za reći, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da to kažeš.

--Voltaire

osvjetljavaju tisuće svijeća ohrabrujući ga nekom sasvim posebnom ljubavi u kojoj se isprepliću solidarnost dostojna najdražeg kolege, odlučnost i brižnost na koju bi i Majka zemlja bila ponosna.

Jedan jednostavan hashtag #JeSuisCharlie (Ja sam Charlie) je bio dovoljan da se lajkovi i sherovi s društvenih mreža preliju na ulice od Istanbula do Rija te potaknu brojne novinare, karikaturiste, urednike, mame, tate, susjede sa suprotnih kraja svijeta da daju podršku obiteljima poginulih, građanima Pariza i Francuske te svim stanovnicima zemlje Slobodnih misli u čijoj je putovnici olovkom ispisano 'Možda se ne slažem s onim sto imaš za reći, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da to kažeš... ' Voltaire.

 

#JeSuisCharlie

Une photo publiée par Karl (@karllagerfeld) le

 

 

 

Hommage à #CharlieHebdo #ELLEestCharlie #JeSuisCharlie

A photo posted by ELLE (@ellefr) on

 

 

Incredible - #regram @jennifer Shoreditch stands with Charlie #jesuischarlie ❤️ #thepowerofthepen

A photo posted by P A N D O R A S Y K E S (@pinsykes) on

 

 

RIP @lucille_clerc

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Banksy (@banksy) στις

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju