Ako je suditi po trendovima s najvećih svjetskih Tjedana mode, ukrasi za kosu ponovno čine važan dio proljetno/ljetne modne priče

Rodarte, Monique Lhuillier, Naeem Khan svoje su modele okitili raskošnim cvjetnim vjenčićima, krunama pa čak i ogrlicama koje se više ne nose oko vrata već u kosi.

Cijela je priča "stara" nekoliko sezona, a zvjezdane ljepotice poput Blake Lively stalno nas podsjećaju kako u takvim dodacima ima nešto neodoljivo nostalgično i romantično. Sigurno se sjećate broša kojeg je nosila na dodjeli MTV-jevih glazbenih nagrada upletenog u neurednu pletenicu ili ružičastog cvijeta od safira i dijamanata na punđi zbog kojeg je mamila uzdahe na prošlogodišnjem festivalu u Cannesu?


PLETENE GRANČICE KAO ZAŠTITNI ZNAK

'Perlet ukrase za kosu izrađuju sestre Valentina Lekaj i Greta Miloša, a potvrdu da su na pravome putu dobile su od strane dizajnerskog dvojca eNVy room s kojima surađuju'

Sve su to izdanja koja mogu poslužiti kao inspiracija i za bilo koju vrstu svečanih frizura, jer trendovi kažu - ove sezone u kosi se nose vintage ukrasi. A takve, izrazito dekorativne i unikatne komade lako ćete pronaći i kod nas, u ateljeu studija Perlet. Izrađuju ih dvije sestre, Valentina Lekaj (32) i Greta Miloš (29), zagrebačke ekonomistice po struci koje otpočetka prošle godine uspješno "plove" svijetom mode i ljepote.

Obje smo jako kreativne osobe i još od malih nogu uvijek nešto zajedno izađujemo pa je Perlet samo prirodan nastavak te naše kreativnosti, počinje priču mlađa sestra Greta i dodaje:

S obzirom da su proteklih godina veliki broj naših prijateljica uplovile u bračne vode, svaka od njih je mjesecima prije vjenčanja tražila poseban detalj za kosu, a kako je svaka njihova potraga bila neuspješna, shvatile smo da nešto takvo nedostaje na hrvatskom tržištu.

Njihove brojne klijentice složit će se kako su Perlet ukrasi uistinu posebni, a potvrdu da su na pravome putu dobile su još na samome početku karijere od strane dizajnerskog dvojca eNVy room s kojima i danas surađuju. Svi komadi koje možete razgledati u prostorijama njihovog zagrebačkog showrooma izrađeni su rukom - vezeni žicom s ručno ušivenim detaljima te ukrašeni Swarovski kristalima, cirkonima, staklenim perlama i riječnim biserima. Nježnih toplih tonova i boja pristaju svakoj stukturi i boji kose.

Proces izrade započinje pripremanjem komponenti koje će se koristiti, većinom su to metalni rukom oslikani cvjetići i listići te ručno pletene grančice koje su ujedno i naš zaštitni znak. Nakon toga se sve komponente spajaju u jedan elegantan model Perlet ukrasa. Svaki model je naša unikatna kreacija, a za izradu jednog potrebno je dva do tri dana - objašnjava dizajnerica s kojom smo porazgovarali i o najnovijim trendovima u svijetu vjenčanja, barem što se tiče haljina, make upa i frizura.


'Perletov bestseler su češljići za kosu koji nas vraćaju u dvadesete godine prošlog stoljeća'

TRENDOVI ZA MLADENKE

Primjetile smo da su čisto bijele vjenčanice trenutačno traženije od sezonama aktualne ivory nijanse. A za još romantičniji izgled mladenke ih najčešće nose u kombinaciji s prljavoružičastom podstavom ili onom u boji breskve. Šminka je nježna, bez drastičnih promjena na licu, a kod stiliziranja kose, punđe su apsolutni 'must have', govori.

Perletov bestseler su češljići za kosu koji nas vraćaju u dvadesete godine prošlog stoljeća, a za njihovo fiksiranje u kosu nije vam potrebna stručna pomoć.

Na dijelu glave gdje želite staviti ukras uzmite pramen kose te ga podignite. Ispod njega odvojite još jedan pramen pa ga učvrstite dvjema ukosnicama. Stavite ih "u križ", jednu preko druge. Spustite prvi pramen te nataknite češljić iza ukosnica. Imajte na umu da ukosnice moraju biti čvrsto stavljene pa će ukras čvrsto stajati u kosi koliko god je potrebno, za kraj otkriva Greta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju