Glavna je uloga kože njezina zaštitna funkcija koja pod različitim negativnim vanjskim i unutrašnjim utjecajima – slabi. U svrhu jačanja zaštitne funkcije kože, značajne za cjelokupno zdravlje kože, Vichy nudi booster Minéral 89!

Galerija PR PR PR +1 PR

Koža lica zbog svakodnevnog brzog života s vremenom gubi sjaj, elastičnost i punoću te izgleda umorno, suho, dehidrirano i brže stari. Međutim, booster Vichy Minéral 89 sa svojim jedinstvenim, minimalnim brojem sastojaka djeluje kao prva linija obrane od štetnih utjecaja poput manjka sna, stresa, zagađenosti i pretjerane izloženosti suncu. Njegova učinkovita formula sadrži samo 11 sastojaka, među kojima je čak 89 posto vulkanske vode, obogaćene s 15 minerala, kao i čista hijaluronska kiselina prirodnog podrijetla. 

Minerali su postali dio sastava vulkanske vode zahvaljujući njezinom tisućljetnom putovanju kroz kristalne stijene. Ova termalna voda raznovrsnija je od svih drugih s obzirom na njihovu količinu – u jednoj litri ima ih čak 5,2 grama, a neki su od njih baš oni najbitniji za naš organizam i kožu, kao što su kalcij, željezo, kalij i magnezij. Njihov je djelotvoran učinak višestruk, a najvažniju ulogu igraju u stimulaciji obnove stanica, hidrataciji kože i pružanju zaštite od oksidacije. S druge strane, minerali potiču adheziju i sintezu korneocita – lipida i proteina koji čine zaštitni sloj kože – kako bi se na njoj formirala kompaktna barijera koja će je štiti od vanjskih utjecaja. U kombinaciji s hijaluronskom kiselinom prirodnog podrijetla osnažuju kožu i povećavaju njezinu otpornost.

U nastavku navodimo pet najčešćih štetnih utjecaja na vašu kožu, kao i pet načina na koje ih Minéral 89 otklanja i eliminira.

JAČA FUNKCIJU KOŽNE BARIJERE

Stresan, iscrpljujuć i turbulentan način života utječe na cijeli organizam, a osobito na naš najveći organ, kožu, koja pokriva čak 2 m² tijela. Zato ona postaje suha, struktura joj se mijenja, a slabe i njezini obrambeni mehanizmi.

Minéral 89 jača funkciju kožne barijere i svojom strukturom gela stvara nevidljiv zaštitni sloj koji je čuva od vanjskih utjecaja.

ČINI KOŽU PUNIJOM I MEKOM NA DODIR

Niska vlažnost zraka utječe na promjene u strukturi kože i njezinu sposobnost da zadrži vodu u sebi. Za nju su uvjeti idealni kada je prosječna vlažnost zraka između 40 i 70 posto, dok je u našim domovima taj prosjek najčešće 10 posto. Osim toga, odrasla osoba svakog dana u normalnim okolnostima izgubi 500 ml vode, a organizam nema sposobnost zadržavanja tekućine na isti način na koji zadržava masti. Zato je potrebna svakodnevna hidratacija jer voda čini 2/3 našeg tijela i njezin je značaj neupitan.

Zahvaljujući hijaluronskoj kiselini koju sadrži u sebi, Minéral 89 pomaže koži da zadrži vodu. Osim toga, čini je 20 posto glađom i 21 posto punijom, a tako hidratizirana koža meka je i glatka na dodir.

PR PR Foto: PR

SADRŽI ANTI-POLLUTION TEHNOLOGIJU

Čestice zagađenog zraka ubrzavaju starenje kože, uzrokuju dehidraciju, nadraživanje i doprinose smanjenju vitamina E, koji je ključan antioksidans.

Minéral 89 sadrži anti-pollution tehnologiju koja sprječava čestice zagađenja da prianjaju na kožu i čini je otpornijom na loše utjecaje iz okoline. Ova je tehnologija nastala kao rezultat novog jedinstvenog znanstvenog pristupa poznatog kao Exposome. On proučava kakav utjecaj na našu kožu, kao i na cjelokupno zdravlje, imaju egzogeni i endogeni čimbenici. Dakle, proučava kako se naš organizam ponaša u dodiru s UV zračenjem, zagađenjem, vremenskim prilikama, kao i stresom, umorom, nedostatkom sna, neuravnoteženim dijetama te neredovitom i nezdravom prehranom.

VRAĆA PRIRODNI SJAJ LICU I UKLANJA ZNAKOVE UMORA

Mala količina sna i neredovito spavanje posebice utječu na zdravlje kože, što uzrokuje usporenu mikrocirkulaciju. Zbog toga koži treba mnogo više vremena da se obnovi te izgleda umorno i sivo.

No njegova formula sadrži jedinstvenu vulkansku vodu koja kožu čini otpornijom na posljedice umora i povećava njezin prirodan sjaj za 26 posto! S druge strane, vulkanska voda sadrži antioksidanse koji stimuliraju regeneraciju kože i na taj način osnažuju njezinu barijeru koja služi kao prirodna obrana od vanjskih utjecaja.

KOŽA HIDRATIZIRANA ČAK 24 H NAKON NANOŠENJA

Česte promjene temperature loše utječu na kožu. Zato je treba na vrijeme pripremiti kako bi temperaturni šokovi imali manje utjecaja na nju.

Međutim, zahvaljujući čistoj hijaluronskoj kiselini prirodnog podrijetla, booster Vichy Minéral 89 hidratizira kožu 24 h nakon nanošenja te je ona popunjena, tonirana i odiše zdravljem.

Prednosti Minérala 89 istaknuli su i dermatološki i farmaceutski stručnjaci te su ga naveli kao obavezan ritual njege koji pruža blistavu i hidratiziranu kožu uz nanošenje samo dvije kapi ujutro i navečer na očišćeno lice i vrat. Mi smo istaknuli samo pet prednosti ovog boostera, a s obzirom na to da postoji čak 89 razloga za upotrebu boostera Minéral 89, ostalih 84 pročitajte na web-mjestu vichy.hr.

Ako mislite da smo spomenuli sve njegove najznačajnije pozitivne učinke – nismo! Vichy Minéral 89 čini kožu svilenkastom, nježnom i idealan je za svako godišnje doba, kao i za sve vrste kože! Otkrit ćemo vam još i ovo – možete ga dijeliti sa svojim partnerom jer je idealan kao hidratacija nakon brijanja te smanjuje nadraženost i crvenilo!

Stoga, i djevojke i muškarci, ako želite osjećaj zdrave i boostane kože, saznajte više na vichy.hr, a booster Minéral 89 možete naručiti i putem interneta u odabranim ljekarnama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju