Ljeto još traje i neka traje, a jednom kada završi mnogi će se odlučiti pobrinuti za svoju kosu koja je tijekom ljetnim mjesecima posebno izložena raznim okolišnim faktorima poput UV zračenja.

Osim što je godišnje doba u kojem se posvećujemo oporavku kose, jesen je i godišnje doba koje mnogi iskoriste i za promjenu frizure.

U većini slučajeva odluku o promjeni ne donosimo od danas do sutra pa je možda već sad idealno vrijeme za provjeriti kakve fizure će se nositi u nadolazećem razdoblju.

Stručnjaci za kosu već su podijelili neka svoja predviđanja, a u nastavku možete provjeriti pet frizura koje će se nositi ovu jesen.

Slika nije dostupna Što bi one bez svojih frizera? 10 slavnih dama koje u slobodno vrijeme ne paze toliko na kosu

Slika nije dostupna Frizure iz snova: 10 slavnih dama kojima mnogi zavide na kosi

1. Slojevita "shag" frizura iz 70-ih

Frizura koja će prema riječima stručnjaka biti najpopularnija ovu jesen je verzija popularne frizure iz 70-ih koja uključuje šiške i slojevito ošišanu, pomalo razbarušenu kosu koja bez previše napora izgleda glamurozno.

Kombinacija pramenova koji uokviruju lice i slojevito ošišana kosa osiguravaju volumen. Također, ova frizura dobro se održava.

2. Odvažne šiške

Jesen je sezona šiški, a u obzir dolaze one koje prekrivaju čelo i on na stranu. Najpopularnije će biti one u stilu zvijezda ih 1960-ih poput Brigitte Bardot. Te mekano ošišane šiške prema riječima stručnjaka neće biti previše za nijedan oblik lica-

3. Bob s oštrim rezom

Naravno da ni ova jesen neće proći bez jedne od najpopularnijih frizura proteklih nekoliko godina. Veličanstveni bob uvijek je tu, a verzija koja će se nositi ovu jesen je bob s oštrim rezom. Precizan rez i dužina do čeljusti bit će veliki hit, ali sigurni smo da će i druge verzije boba imati svoje mjesto među jesenskim frizurama.

4. Pixie 

Ljubiteljice kratke kose i ove jeseni neće pogriješiti ako se odluče za pixie frizuru. Ako vam treba inspiracije pogledajte kako je tu frizuru nosila retro ikona Mia Farrow, a zahvaljujući slojevima volumen neće izostati ni kod ove frizure.

5. Klasična frizura do ključne kosti

Kosa ošišana na duljinu do ključne kosti koja uokviruje lice klasik je koji ostaje popularan i u nadolazećem razdoblju.

Radi se o frizuri idealnoj za sve koji žene imati kraću, ali ne prekratku kosu. Ključ ove frizure je u njezinoj jednostavnosti. Odlikuju je mekani vrhovi i slojevi kojima se postiže volumen.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju