Lampice su omiljena božićna dekoracija koja stvara baš poseban ambijent u domu. Baš zato ih ne moramo spremiti s ostatkom božićnih ukrasa, nego u njihovoj čaroliji možemo uživati tijekom cijele godine.

Galerija Božićne lampice kao vanjska dekoracija Božićne lampice kao vanjska dekoracija Lampice kao vanjska dekoracija +2 Ljestve ukrašene lampicama

Krajem prvog tjedna u godini, mnogi od nas skidaju božićne dekoracije i spremaju ih u ladicu. To je simbolički završetak najljepšeg doba u godini, koji nas uvijek, barem malčice rastuži. Bor, kuglice i razne figurice s božićnim motivima pozdravit ćemo do novih blagdana, ali s njima ne moramo spremiti i lampice.

Lampice stvaraju baš romantičnu atmosferu koja ne mora nužno biti povezana s blagdanima. Nakon što skinete lampice s jelke, nemojte i njih spremiti s ostatkom božićnih ukrasa, nego pročitajte sljedeće retke i zadržite tu romantičnu atmosferu koje stvaraju lampice.

1. Ukrasite vanjske biljke

Bez obzira na godišnje doma, mnogi od nas imaju barem jednu biljku koja krasi vrt ili balkon. Naviknuli smo da lampice osvjetljavaju bor uređen šarenim kuglicama, ali prirodni minimalizam koji će stvoriti lampice na 'golom' boru, zaista je predivan.

Božićne lampice kao vanjska dekoracija Vanjske biljke s lampicama (Foto: Living4media)

2. Ukrasite ljestve

Ako imate stare ljestve, nipošto ih nemojte baciti jer vrlo jednostavno možete napraviti predivnu dekoraciju koja će uljepšati vaš trijem. Penjačicu posadite preko starih, drvenih ljestvi, a na kraju ih uredite jednostavnim lampicama koje su do sada krasile vaše božićno drvce.

Božićne lampice kao vanjska dekoracija Ljestve ukrašene lampicama (Foto: Living4media)

3. Pripremite večernju bajku

Ako imate balkon ili vrt, lampicama možete stvoriti toplu atmosferu. Lampice možete postaviti na razno bilje i tako eksterijeru dati čarobnu notu koja će druženje na otvorenom učiniti baš posebnim. Viseće lampice možete postaviti horizontalno i tako napraviti svjetleću zavjesu koja će izgledati baš efektno.

Božićne lampice kao vanjska dekoracija Večernja bajka s toplim svjetlima (Foto: Living4media)

4. Drveni stol omotajte lampicama

Ako imate komad starog, drvenog namještaja, pomoću nekoliko jednostavnih savjeta, možete napraviti predivnu zimsku dekoraciju. Zimske boje možete kombinirati s led svjetlima koji će naglasiti bijele note u prirodi, a ako na stol stavite još i svijeće i pokoji češer te zimski cvijet, vaš ulaz neće proći nezamijećeno.

Božićne lampice kao vanjska dekoracija Drveni namještaj možete osvježiti lampicama (Foto: Living4media)

Neka i kuhinja ima svoje božićne lampice, pet ideja kako ih iskoristiti Okitite božićnim lampicama i kuhinju - 6 Okitite božićnim lampicama i kuhinju - 3 Okitite božićnim lampicama i kuhinju - 5 +2 Okitite božićnim lampicama i kuhinju - 2

Lampice za prozore koje će uljepšati vaš dom iznutra i izvana Lampice su idealan ukras za prozore IKEA, 229 kn Sinsay, 49,90 kn +4 Primark, 12 funti (104,81 kn)

5. Izradite jednostavnu svjetlucavu dekoraciju

Zimsko cvijeće može izgledati još ljepše ako ga ukrasite lampicama. U posudu zabodite nekoliko šipki koje će poslužiti kao potpora za cvijet i lampice. Oko potpore namotajte lampice i tako ćete postići baš čarobni ambijent u kojemu su igra svjetla i prirode glavne zvijezde.

Božićne lampice kao vanjska dekoracija Vanjske biljke s lampicama (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju