Ako ste među onima koji se uspješno suzdržavaju od ukrašavanja božićnog drvca, onda vam je ostalo vremena za razmišljanje o načinu, odnosno stilu kojim ćete ukrasiti svoj bor ili jelku.

Galerija

Ako ste u potrazi za osvježenjem, izdvojili smo nekoliko stilova ukrašavanja koje možete primijeniti i udahnuti novi život vašem drvcu, a koji su jako popularni u godini na izmaku. 

1. Snježna prirodnost

Kod ovog stila ukrašavanja poanta je u prirodnim teksturama i bojama. Koristite ukrase od drveta i drugih prirodnih materijala te ukrase u zemljanim i kremastim, bež nijansama. Raznovrsnost postižite ukrasima različitih oblika poput kuglica, zvjezdica i slično. I poklone koje stavljate ispod drvca umotajte u ukrasni papir sličnih nijansi.

Snježna prirodnost
Snježna prirodnost (Foto: Living4media)


2. Blistavo, rumeno drvce

Ovaj stil ukrašavanja odlikuju ukrasi koji se svjetlucaju, odnosno sjaje, kao i oni u nježnim ružičastim tonovima. Drvce ukrašeno na ovaj način jako je sofisticirano. Prilikom ukrašavanja također koristite ukrase različitih oblika, a za poklone koristite ukrasni papir u nježnoj ružičastoj boji kako bi sve činilo jednu romantičnu cjelinu.

Blistavo, rumeno drvce
Blistavo, rumeno drvce (Foto: Getty Images)

3. Veseli blagdani

Ovo drvce, kako mu i samo ime sugerira, veselo je i ukrašeno zabavnim ukrasima neobičnih oblika, poput ukrasa u obliku kaktusa, kolačića i drugih stvari, koji će svima koji bace pogled na vaše drvce izazvati osjećaje sreće i radosti. Kako biste postigli ravnotežu, dio ukrasa neka čine klasične kuglice, a osnovne boje neka budu crvena i zelena.

Veseli blagdani
Veseli blagdani (Foto: Living4media)

4. Ponoćni glamur

Ako želite da vaše drvce budu profinjeno, koristite ukrase u plavoj i zlatnoj boji. Konačan rezultat bit će bogato i luksuzno drvce koje će svejedno zadržati određenu toplinu koja je bitna u blagdansko vrijeme. Nikako ne smijete zaboraviti lampice uz koje će sve postati dodatno glamurozno.

Ponoćni glamur
Ponoćni glamur (Foto: Living4media)

5. Nova nostalgija

Ovaj stil ukrašavanja idealna je prilika za nastavak obiteljske tradicije. Na drvce stavite sve one ukrase koji vas podsjećaju na neka prijašnja vremena i vaše djetinjstvo, poput neodoljivih salon bombona. Tu su i ukrasi u obliku zvonaca, češera, šiljaka...

Nova nostalgija
Nova nostalgija (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju