Iz sezone u sezonu slušamo i čitamo priče o novim trendovima. "Trend" je prilično popularan termin u današnjem svijetu, koji, između ostalog, ima utjecaj na živote pojedinaca.

Galerija Neutralno odijelo Baloner Kožnati sako +2 Suknje dužeg kroja nikad ne izlaze iz mode

Kada su u pitanju modni trendovi, htjeli mi to priznati ili ne, većina nas u nekom će se trenutku prikloniti određenim trendovima. Ovisno o sezoni, prigrlit ćemo resice, točkice, volane, predimenzionirane krojeve, komade ukrašene perjem...

I u tome nema ničeg lošeg. Moda je igra i svatko ima pravo odijevati ono u čemu se osjeća dobro.

Međutim, postoje i oni trendovi koji se samo nastavljaju i nastavljaju i koji su iz sezone u sezonu tu, pa s vremenom postanu odjeća za koju nam se čini da je tu oduvijek.

Ti odjevni komadi nisu dio trendova koji odlaze i vraćaju se. Oni su uvijek relevantni te će takvi biti i za šest mjeseci, pola godine, pet ili deset godina.

Volimo ih nazivati bezvremenskima. A koji su to točno komadi koji će uvijek biti relevantni?

Modna urednica na portalu WhoWhatWear, iza koje je 15 godina rada u modnoj industriji, izdvojila je pet trendova, odnosno komada odjeće koji se pojavljuju uvijek i iznova i za koje vam nitko nikad neće reći da su izašli iz mode. Izdvojili smo ih u nastavku.

1. Neutralno odijelo

S jednostavnim odijelom nikad ne možete pogriješiti. Kako bi uvijek bilo aktualno, pomoći će vam detalji koje uz njega kombinirate. Jednostavno, klasično odijelo ne znači da ono mora biti superstrukirano. Možete birati i odijela šireg kroja ako se ona bolje uklapaju u vaš stil.

Neutralno odijelo Neutralno odijelo (Foto: Shutterstock)

2. Dobar, kvalitetan baloner

O balonerima je već sve rečeno.

Uložite novac u kvalitetan baloner i u ormaru ćete imati komad koji ćete nositi cijelo proljeće i jesen u raznim kombinacijama i u raznim prigodama.

Baloner Baloner (Foto: Shutterstock)

3. Kožnati komadi

Kožnati sako savršeno će se slagati s gotovo svim komadima iz vašeg ormara, od haljina do omiljenog para traperica. I kožnate hlače bit će komad koji neće ovisiti o trendovima. Bitno je samo da pronađete kroj koji vam najbolje odgovara. Tu su i kožnate jakne i natkošulje. Opcija je puno, mogućnosti stiliziranja su neograničene, a rok trajanja neograničen.

Kožnati sako Kožnati sako (Foto: Shutterstock)

4. Suknja dužeg kroja

Modna kombinacija kojoj je glavna zvijezda suknja dužeg kroja uvijek će biti bezvremenska. Midi i maksi suknje lako se kombiniraju za svaki dan, ali i za izlaske i svečanije prigode.

Od 97 kuna: 10 maksi suknji koje će se nositi ove jeseni Maksi suknje bit će hit ove jeseni s.Oliver maksi suknja, 479 kn H&M maksi suknja, 97 kn +7 Reserved maksi suknja, 199,90 kn

Za svačiji ukus: 15 modela balonera iz kojih se nećete skidati cijelu jesen Žena u baloneru s.Oliver, snižen sa 1459 na 759 kn Reserved, 399,90 kn +12 Vila (Zalando), snižen s 599 na 359 kn

Samo zamijenite majicu s otmjenom bluzom i dobit ćete jedno sasvim novo, vrhunsko izdanje s kojim ćete baš uvijek biti u trendu.

Suknje dužeg kroja nikad ne izlaze iz mode Suknje dužeg kroja nikad ne izlaze iz mode (Foto: Shutterstock)

5. Traper

Prema riječima modne urednice, neće samo pojedinačni komadi traperica uvijek biti u trendu, nego i traper na traper kombinacije.

Traper od glave do pete uvijek izgleda sjajno Traper od glave do pete uvijek izgleda sjajno (Foto: Shutterstock)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju