Ljubiteljice mode diljem svijeta imaju velika očekivanja od ovog ljeta. S obzirom na to da je odijevanje tijekom pandemije palo u drugi plan, zanemarili smo svoju garderobu u iščekivanju nekih boljih dana. Oni su napokon tu zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji pa mnogi najavljuju da će ovo ljeto biti svojevrsna modna renesansa.

Pravila nema i dopušteno je sve, a u odvažnim modnim igrama saveznik će nam biti i boje koje znalci nazivaju najpoželjnijima za nadolazeću ljetnu sezonu. Pastelne nijanse prebacite u stražnji dio ormara, a naprijed izvadite sve komade u jarkim nijansama jer će upravo one vladati ovo ljeto.

PLAVA

Birajte tople i jarke nijanse poput ultramarin ili pak kobalt plave boje. Za razliku od neutralne mornarske plave koja često posluži kao baza za vrlo decentnu kombinaciju, ove nijanse vrlo su upečatljive i svaku kombinaciju učinit će efektnom.

ŽUTA

Stručnjaci je nazivaju bojom sreće, optimizma, topline i nade. U trenucima kada se želite osjećati bolje, odaberite žute odjevne komade koji će vam instantno popraviti raspoloženje. Umjesto blijedih i svijetlih nijansi, modni znalci za ovu sezonu preporučuju one najefektnije poput takozvane kanarinac žute.

NARANČASTA

Gotovo da nema efektnije i odvažnije boje od narančaste. Bez obzira na to koju nijansu narančaste odaberete, osvježit ćete svoju kombinaciju, ali ovo ljeto poigrajte se s najupečatljivijim nijansama.

FUKSIJA

Jedna od najzanimljivijih nijansi ružičaste boje je takozvana fuksija. Jarka, topla i hrabra - fuksija vas odmah lansira u centar pažnje, bez obzira na to nosite li samo jedan detalj u toj nijansi ili ste odvažno odabrali više odjevnih komada.

ZELENA

Na vidljivom spektru boja, između plave i žute smjestila se jedna od najljepših postojećih boja – zelena. Ona je simbol prirode, njezina obnavljanja i rasta, a pogled na nju u nama stvara osjećaj smirenosti. Ove ljetne sezone u svoj ormar ubacite neki odjevni komad ili dodatak u boji djeteline i(li) tople grašak zelene nijanse.

Najviše mi se sviđa...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju