Od načina na koji se povezujemo do načina na koji dolazimo do informacija, polako, ali sigurno, sve se događa online. Stoga ne čudi što ni kupnja nije nikakva iznimka. Danas online možemo kupiti gotovo sve, od namirnica pa sve do automobila

 

 

U posljednjih nekoliko desetljeća online šoping postao je industrija vrijedna milijarde dolara. Takav način pribavljanja stvari postao je uobičajena praksa među milijunima širom svijeta, a ako ste još uvijek skeptični oko prakticiranja ovakve vrste aktivnosti, mi vam donosimo pet konkretnih razloga koji će vas uvjeriti zašto je internetski šoping bolji od tradicionalne kupnje.


1. Gotovo u nekoliko klikova

Najočitiji je razlog internetske kupovine mogućnost velike uštede vremena, pogotovo za one pojedince čiji životni stil ne dopušta gubljenje nepotrebnih minuta čekajući u redu na blagajni u lokalnom supermarketu. Umjesto da potrošite sate posjećujući razne trgovine u potrazi za najboljim ponudama, akcije i ponude možete pratiti iz udobnosti svoga doma kada vama odgovara, a proizvode možete kupiti u samo nekoliko klikova na web-stranici trgovina.

Taj proces također je ubrzan posljednjih godina brojnim promjenama na webu. Dodani su gumbi za brzu kupnju koji vlasnicima računa omogućuju kupnju proizvoda jednim klikom, automatizirani su detalji računa tako da korisnici ne moraju popunjavati svoje podatke svaki put kad obave kupnju, a računala su sposobna za spremanje potrebnih informacija o plaćanju i dostavi u svoje baze podataka.

Ako odmah zatrebate svoje proizvode, često postoji mogućnost dostave uz nadoplatu, poput isporuke istog ili sljedećeg dana.


2. Minimalna mogućnost zaraze

Naravno, zbog pandemije osvijestili smo se da nam i naš dragi poštar, kojeg znamo već godinama, osim paketa može dostaviti i virus. Srećom, vjerojatnost da se osoba može zaraziti tijekom primopredaje paketa veoma je mala. Također, kako biste bili mirniji, možete zamoliti i dostavljača da vam paket ostavi ispred vrata te ćete uvelike smanjiti rizik od bolesti.



3. Nova pravila, veća sigurnost

Mnoga pravila sigurnosti su se stupila na snagu u posljednje vrijeme, što znači da se kao potrošači ne morate brinuti jer je vaš online šoping još sigurnije mjesto za transakcije. Pripremite se za sigurnije, jednostavnije plaćanje online.

Mastercard 1 Mastercard 1 Foto: PR

Mastercard® Identity Check™ je nova verzija rješenja SecureCode te pojednostavljuje plaćanje uz visoku razinu sigurnosti pomoću najnovijeg standarda autentifikacije. Uz Mastercard Identity Check vaša banka potvrđuje da su vaše kupnje doista vaše – bez suvišnog upisivanja podataka, za još brže i ugodnije iskustvo online šopinga. Kad god će biti potrebna dodatna razina sigurnosti, jednostavno potvrdite svoju kupnju autentifikacijom.

Mastercard 2 Mastercard 2 Foto: PR

Primjerice, pomoću jednokratne lozinke, m-tokena, biometrije ili druge metode potvrde koju vaša banka prihvaća. Autentifikacija je brza – može se obaviti u roku od nekoliko sekundi pomoću čitača otiska prsta ili kamere mobilnog telefona ili drugog pametnog uređaja.

4. Preglednije informacije

Prisjetimo se kako smo do prošle godine stajali usred dućana i pažljivo proučavali sastav džempera koji smo planirali kupiti za hladnije dane. Sada nam to više nije prioritet jer se želimo što prije maknuti iz zatvorenih prostora.

Možda ga nećete moći osjetiti pod rukom, no srećom i na online trgovinama možete provjeriti koliki je postotak vune, a koliki poliestera kod džempera koji vam se sviđa prije nego što se odlučite na kupnju. Nećete ga moći isprobati, ali već vrlo dobro možete procijeniti kako će vam neka stvar stajati sudeći po modelu koji ga nosi, a uz to možete i ukucati svoje mjere, pa će vam sustav sam sugerirati koja ste veličina za određeni komad odjeće.

Isto tako, na internetu možete pronaći i internetske recenzije e-trgovine koje detaljno opisuju kvalitetu nekog proizvoda iz stvarnog iskustva kupca. To vas može uvjeriti da je proizvod dobre kvalitete iz perspektive drugih.


5. Besplatni povrati

Naručite li online odjeću koja vam, iz nekog razloga, ne pristaje ili ne odgovara, mnogi brendovi nude besplatne povrate ili uz neku malu naknadu. Na vama je da odjeću vratite u istom stanju u kojem ste ju dobili, pripremite račun, pogledate pravila poslovanja pojedinih web-stranica, a ako imate dodatnih pitanja, korisnička služba uvijek vam je na usluzi.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju