Iako će advent na kakav smo navikli ove godine biti samo u našim srcima, ništa nas ne sprječava da mini advent organiziramo u svome domu.

Galerija Četiri s Somersby okusa savršeni za praznike Somersby Kruška idealan pomoćnik u kićenju bora Somersby zaslužan je za blagdansko veselje +1 Somersby zimski koktel koji će kod kuće napraviti sasvim poseban Advent

Blagdani će ove godine ipak izgledati nešto drugačije negoli dosad, tako da ćemo na adventske kućice ispunjene raznim miomirisima koji nas pozivaju na druženje i klizanje na Tomislavcu ipak morati malo pričekati. No nemojte dopustiti da vam to pokvari raspoloženje, evo kako advent možete dovesti u svoj dom.

Ukrasi
Lampice, lampice i samo lampice. Ništa ne govori Božić kao taj blještavi ukras koji je neizostavan dodatak svake blagdanske sezone. Grad je već sada okićen stotinama lampica, a ništa manje ne može se reći ni za domove koji se već ukrašavaju naveliko. Ako blagdanski ugođaj još uvijek nije dotaknuo vaš dom, sada je pravo vrijeme da izvadite zvijezde, girlande, orašare i sve lampice koje imate. Ukrasite dom kao nikad prije kako bi on izgledao baš kao da ste zašli u čarobnu šumu i tako duh adventa s ulice približite svome domu.

Somersby Kruška idealan pomoćnik u kićenju bora Somersby Kruška idealan pomoćnik u kićenju bora Foto: PR

Hrana i piće
Nema adventa bez finog mirisa hrane i napitaka koji nas čekaju iza svakog ugla. Sjećanja na mirisne kobasice, germknedle, ali i toplo kuhano vino odmah nas zagrije iznutra u ove hladne dane kada temperature padnu gotovo ispod ništice.

No kako nas u domu ništa ne treba ugrijati, odlučite se na nešto drugačije, ali jednako praznično. Pripremite osvježavajuća pića koja se mogu piti samostalno, ali i lako kombinirati u slatkim koktelima. Jedno takvo za nas je Somersby s četiri različita već poznata okusa. To omiljeno blagdansko piće, koje podiže raspoloženje u trenu, navikli smo ispijati na božićnim tulumima, a idealno je za prigodna druženja s obitelji ili uskom krugu prijatelja uz mirisne slastice, naših ruku djela. 

Božićno drvce
Ove godine mnoge su obitelji svoja drvca već okitile dolaskom prosinca jer za veselje u kući nikada nije prerano, a da se neke pita, ono bi blještalo od pojave prvih niskih temperatura.
Upravo božićna drvca svih oblika i veličina svaki Badnjak uveseljavaju domove brojnih obitelji. No kako do Božića brojimo sitno, ne moramo čekati Badnjak kako bismo podigli drvce u svom domu. Neovisno o tome odlučite li se za umjetno ili pravo, ukrasite i vi drvce prije vremena kako biste unijeli dašak blagdana u svoj dom i učinili ovaj advent posebnijim.

Odjeća
Ružni božićni džemperi, pidžame s blagdanskim motivima, naušnice u obliku kuglica za bor ili kapice Djeda Božićnjaka… došlo je vrijeme da izvadite iz ormara sve što vrišti Božić kako bi ovaj mini advent bio baš poput pravoga.

Iako se božićni dodaci obično nalaze skriveni ispod slojeva odjeće, ove godine advent je drugačiji nego ikad pa svoju kućnu odjeću lako možete zamijeniti onom u blagdanskom stilu kako biste zasjali u punom sjaju.

Glazba
U trenutku kada se na kalendaru pojavi 1. prosinca, trgovine, kafići, restorani i radijske postaje počinju nas obasipati božićnim pjesmama kako bi oživili duh Božića i podignuli atmosferu koju blagdansko doba nosi sa sobom. No kako ćemo ovo predblagdansko i blagdansko razdoblje većinom provesti doma u krugu obitelji, nećemo ih imati prilike toliko slušati. Zato složite listu od 30 ili više božićnih pjesama - modernih, ali i klasičnih i isplešite se s najmilijima uz omiljeno piće u rukama te učinite kraj ove tmurne godine ljepšim i pozitivnijim.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Somersby po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju