Ako vaš suprug ima sestru, ili vaš brat ima ženu, onda ste u životu bogatiji za još jedno prijateljstvo.

Obično kažemo da su prijatelj obitelj koju sami biramo, a šogorice su kombinacija te dvije najvažnije uloge u našem životu.

Kad dođu klinci, tete imaju posebno mjesto u njihovim životima, a vama, ako ste u dobrim odnosima, mogu biti prave prijateljice.

Ipak, u ovom odnosu mogu postojati određeni problemi. Ako se karakterno ne slažete sa svojom šogoricom, zdrav odnos mogao bi biti veliki izazov. Istraživanja su pokazala da se obično ne slažu žene dva brata među kojima njihova majka pravi razliku.

Međutim, ako uspijete pronaći zajednički jezik, odnos sa šogoricom mogao bi postati čvrsto i doživotno prijateljstvo. U nastavku pročitajte zašto je tako dobro imati šogoricu i kako njegovati taj posebni odnos.

1. Šogorica može ( i ne mora) biti i najbolja prijateljica

Ako ste generacijski blizu, vaš odnos bi mogao biti jedan od najvažnijih u životu. Poštovanje, povjerenje, osjećaj sigurnosti, podrške i razumijevanja, temelji su svakog prijateljstva pa tako i odnosa sa šogoricom.

S druge strane, valja napomenuti da ne trebate osjećati pritisak i forsirati prijateljstvo ako smatrate da ste dva različita svijeta. Šogorice mogu, ali i ne moraju biti najbolje prijateljice.

2. Sa šogoricom imamo najbolje razgovore

Šogorica najbolje poznaje vašeg muža, isto kao što i vi najbolje poznajete svoga brata. Ako vam ikad zatreba savjet, šogorice su možda i najrelevantnije osobe koje vam ga mogu dati. Ponekad prijateljici ne možete objasniti karakternu crtu svoga muža koja vas ponekad izbacuje iz takta, ali njegova sestra to može razumjeti i pomoći vam.

3. Šogorice su jedna drugoj bezuvjetna podrška

Obitelj nije uvijek najsretnije i najtoplije mjesto na svijetu. Ponekad život pokaže zube pa brojne obitelji prolaze kroz interne situacije o kojima jednostavno ne bismo trebali razgovarati s bilo kime tko nije član te obitelji. Tu nastupaju šogorice.

4. Teta ( ili ujna) servis je doista nezamjenjiv

Od davnina postoji ta neraskidiva veza između tete ( ili ujne) i njezinih nećaka. Odnos između šogorica zasigurno je čvršći ako vaši klinci jako vole svoju tetu, koja je obično glavni i najbolji servis za čuvanje klinaca. Čak su i brojna istraživanja zaključila da su roditelji najopušteniji kad djecu ostave kod tete.

Svekrva i snaha I to je moguće: Osam znakova da vas svekrva zapravo jako voli

5. Sestra koju nikad nismo imale 

Ako nemate sestru, odnos koji možete sagraditi sa šogoricom, najsličniji je sestrinskom. Osim što možete zajedno izlaziti, šopingirati i putovati, jedna drugoj trebate biti i najveća podrška. Obiteljska veza kojom ste povezane nije vaš osobni izbor, ali prijateljstvo zasigurno jest. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju