Danas se kamere nalaze po svuda i teško ih je izbjeći. I ako se ne nalazite ispred objektiva profesionalnih kamera u svakom trenutku netko u društvu vas može fotografirati kamerom pametnog telefona.

 Svakodnevno dijelimo fotografije na društvenim mrežama i s obzirom na to da dosta vremena provodimo online veoma je teško izbjeći fotografiranje i mogućnost da nam se fotografija pojavi na nečijem profilu. Jeste li se ikada zapitali kako zvijezde na crvenom tepihu uvijek izgledaju savršeno na fotografijama?

Osim činjenice da nose pomno odabrane modne komade, postoji mnogo faktora koji na to utječu, a mi vam donosimo top pet uz pomoć kojih ćete zablistati u svakom outfitu baš kao da ste na crvenom tepihu ispred kamera.

1. Frizura i šminka

Postoje dani kad se čini da nam je kosa izgubljeni slučaj i što god napravimo ne izgleda dobro. Uz par jednostavnih trikova kosu možemo ukrotiti u urednu punđu ili rep s laganim kovrčama uz pomoć figara za kosu. Osim toga, neprospavana noć može donijeti umor koji se prepoznaje na licu kroz tamne podočnjake i sivi ten. Ipak, uz malo truda možete u kratkom roku zablistati. Za žene, dobro nanesena šminka može potaknuti samopouzdanje i osvježiti izgled. Dovoljno je na lice nanijeti malo tonirane kreme ili pudera i već izgledati odmornije. Uz malo maskare i rumenila naglasite svoje oči i jagodice i spremni ste za oko kamere.

2. Pozirajte kao da ste na crvenom tepihu

Svatko može izgledati dobro na fotografijama ako zna dobre poze za poziranje ispred kamere. Zvijezde s crvenog tepiha ovladale su time i zato izgledaju sjajno na svakoj fotografiji. Veoma je važno ispravno držanje pri poziranju za fotografije, ali i za svakodnevne situacije. Kad smo pogrbljeni ne laskamo svome tijelu i što god da odjenemo neće izgledati lijepo kao što će izgledati kad se uspravimo. Dakle, ravna leđa, opuštena ramena i tijelo izgleda duže i elegantnije, a time i odjeća koju nosimo izgleda ljepše.

3. Smiješite se!

Ljude privlače osmjesi. Osmijeh na vašem licu čini da izgledate otvoreni i pristupačni i vjerojatnije je da ćete osmjehom ostaviti pozitivan dojam kod vaših sugovornika. Autentičan osmjeh koji se vidi i na očima znak je istinske sreće i opuštenosti. Kako bi mogli podariti iskren osmijeh trebate se osjećati dobro u trenutku. Ako se zbog nečega tako ne osjećate probajte se prisjetiti divnih trenutaka koji će izmamiti osmijeh na vaše lice. Osmijeh je jedan od važnijih elemenata zbog kojeg ćete izgledati odlično u svakoj odjevnoj kombinaciji!

4. Odjeća

Svi posjedujemo omiljene hlače, jaknu, vestu koja nam super stoji ili haljinu koja naglašava najbolje atribute. Kad nosimo tu odjeću čini nam se da možemo osvojiti svijet. No, niste uvijek u prilici nositi baš te najdraže odjevne predmete. Iz tog razloga kad kupujete odjeću preporučujemo da kupujete odjevne komade u boji koja odgovara vašem tenu i boji kose. Osim toga, različitim oblicima tijela odgovara odjeća različitih krojeva pa proučite što najbolje odgovara vašem tijelu. Kad promatramo zvijezde s malih ekrana na fotografijama možemo primijetiti da čak i ako se ne nalaze na crvenom tepihu njihova odjeća uvijek izgleda besprijekorno. Osim što im odlično pristaje izgleda svježe i uredno. Nema izgužvanih rukava na košuljama, lepršave haljine izgledaju savršeno i sve ispeglane crte su gdje trebaju biti. Nekada je održavanje odjeće urednom bio naporan posao. Kad odjeća stoji dugo u ormaru često se izgužva pa ju treba glačati. Većini je taj posao omražen jer treba uložiti puno truda, a rezultat bi često bio loš. No, s dolaskom nove tehnologije i taj naporan posao se pretvara u usputnu aktivnost koja ne oduzima puno vremena i energije.

Do savršeno izglačane odjeće sad možete doći uz pomoć kamere i umjetne inteligencije koje rade za vas! Philips PerfectCare 9000 Series je jedina parna postaja na svijetu koja zna što glača jer ima ugrađenu ActiveSense tehnologiju za prepoznavanje tkanina. Osim ugrađene kamere ova tehnologija koristi i funkciju umjetne inteligencije čime prepoznaje tkanine i prilagođava idealnu temperaturu i količinu pare za glačanje. Zbog sustava brzog hlađenja, glačalo neće uzrokovati progorijevanje tkanine ili sjajne tragove i može se ostaviti na odjeći ili dasci za peglanje bez brige. Ova vrhunska tehnologija integrirana u lagano glačalo ima i pametni senzor DynamiQ koji zna kada se i kako glačalo pomiče čime osigurava generiranje snažnog mlaza pare gdje je najpotrebnije pa tako može ukloniti nabore na najdebljim tkaninama. Zimski kaputi i odjeća napravljena od tkanina koje je teško glačati sada se mogu brzo i jednostavno dovesti do savršenstva. U par minuta možete svoju odjeću urediti i izgledati besprijekorno kad izađete iz vašeg doma.
 

5. Udobnost i opuštenost

Bez obzira na savršenu šminku, frizuru i odjeću, ako se ne osjećamo udobno i opušteno to će se vidjeti i utjecati na cjelokupni dojam koji ostavljamo. Iz tog razloga bitno je da se u svemu što na sebi nosimo osjećamo dobro jer ako nam smetaju preuske hlače, boja ruža koja nije baš omiljena ili modni dodaci koji na kraju samo smetaju nećemo se moći opustiti i pokazati u pravom svjetlu. Zato uživajte u svakom danu koji donosi nove pustolovine. Sa zadovoljstvom napravite frizuru i šminku koja će vas osvježiti jer to zaslužujete, hodajte uspravno, smiješite se i prisjetite lijepih trenutaka što češće i pogledajte se tu i tamo u ogledalo ili u odrazu izloga dućana kako vam lijepo stoji odjeća koju ste odjenuli. Na ovaj način i vi blistate u svakom outfitu baš kao da ste ispred kamera.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju