Iako većina žena mašta o seksu koji završava orgazmom, u mnogim situacijama orgazam izostane. Razlog zbog kojeg se to često događa je izostanak kvalitetne komunikacije.

Međutim, svaka žena može svom partneru pomoći da i ona doživi orgazam. U nastavku donosimo pest stvari koje možete reći odnosno učiniti da bi se on dogodio.

1. Priznajte partneru svoje žudnje i želje

Seks je "timski sport". Iako se o temama koje se tiču seksa i dalje često priča sa zadrškom, ukoliko vašem partneru ne iskomunicirate vaše želje, ostavljate ga da tapka u mraku.

Ono što morate znati je da vi zaslužujete orgazam, a on zaslužuje znati kako vam ga omogućiti. U početku će vam možda biti teško neke stvari izgovoriti naglas, ali nemojte odustajati sve dok jasno ne izrazite svoje želje. To mogu biti neki fetiši, igranje uloga i sve drugo što može pomoći vašem seksu.

Bračni par Tri bračna savjeta koja nikako i nikada ne smijete poslušati

Orgazam Tri razloga zbog kojih žene prestaju glumiti orgazme

2. Budite mu vodič kroz vaše erogene zone

Žene, pored onih uobičajenih, imaju različite neke svoje erogene zone. Vaš partner možda preskačke neke dijelove vašeg tijela koji nisu uobičajena erogena zona. Također, možda vam je na nekim dijelovima potrebna duža stimulacija. Sve to iskreno podijelite s njih, a rezultat će biti veći užitak.

3. Primite njegove ruke i navodite ga

Postoje trenuci tijekom seksa u kojima želite da vas partner dotakne na određenom mjestu, međutim on ne može čitati vaše misli. Najjednostavnije rješenje je da ga primite za ruku i sami mu pokažete što želite.

Prije nego odjurite u wc, uživajte s partnerom u trenucima nakon intimsnih trenutaka Što činiti, a što ne? Odgovori na važna pitanja o higijeni nakon seksa

4. Jasno recite "ne"

Mnoge žene tijekom seska rade stvari koji im ne gode. Međutim, svom partneru trebate reći što vam stvara nelagodu. Ako samo šutite i pratite želje vašeg partnera, bit ćete sve dalji od orgazma.

5. Razgovarajte o nesigurnostima

Vaše nesigurnosti mogu vam stvarati mentalnu blokadu i upropastiti potencijalnu zabavu. Možda se brinete da ćete dosaditi partneru? Možda se brinete oko položaja? A možda se borite s tjelesnim nesigurnostima? Podijelite svoja razmišljana s partnerom, iskreno i otvoreno razgovarajte. Na kraju ćete shvatiti da se nemate oko čega brinuti, a vaš partner će vam pomoći da se riješite nesigurnosti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju