Kao kombinacija ljubljena, znoja i ostalih tjelesnih tekućina koje se pojavljuju za vrijeme njegova trajanja, seks je zapravo neuredna aktivnost, a jednom kada je spolni odnos gotov pojavljuju se pitanja vezana za higijenu.

U nastavku pročitajte odgovore na pet pitanja koja se tiču higijene nakon seksa.

1. Kako se oprati nakon seksa?

Kada je riječ o čišćenju vagine, ona se nakon seksa čisti sama, čak i ako u njoj ostane sperme. Osim toga, pokušaj uzimanja stvari u svoje ruke može učiniti više štete nego koristi.

Ono što možete napraviti je nježno isprati vulvu toplom vodom, posebno ako ste skloni iritacijama i infekcijama mokraćnog sustava.

Slika nije dostupna Ne

Par u krevetu "E, to ne bi išlo": Hrvatice priznale koje muške greške u seksu ne opraštaju

2. Morate li mokriti odmah nakon seksa?

Mokrenje nakon spolnog odnosa može pomoći u sprječavanju vaginalnih, odnosno urinarnih infekcija.

Teorija iza ove metode je ta da ukoliko se tijelo rješava tekućine, bakterije koje su možda završile u uretri također će biti istjerane. Mokriti nakon seksa uopće nije loša ideja, a može vam donijeti i psihičko olakšanje.

Međutim, ne morate trčati u kupaonicu onog trenutka kad odnos završi. Uživajte nekoliko minuta, a onda se uputite prema wc školjci. Sve dok urinirate u razumnom roku, otprilike do 30 minuta nakon završetka odnosa, vaša uretra bi trebala biti u redu.

Stručnjaci savjetuju i da uz krevet držite čašu vode koju možete piti prije, za vrijeme ili nakon seksa, kad god to vaše tijelo traži, što vam također može pomoći da nakon seksa odete u kupaonicu.

Slika nije dostupna Žene bi ovo rado isprobale: Pet privlačnih scena iz filmova za odrasle

Žena u krevetu Koji je najčešći seksualni problem kod žena u Hrvatskoj (i kako ga riješiti)?

3. Što ako ste imali analni seks?

Nakon analnog seksa obavezno se otuširajte i isperite svoje genitalno područje kako biste se riješili bilo kakvih potencijalnih bakterija.

Tuširajte se u toploj vodi i koristite sapun koji nije agresivan.

4. Povratak u krevet

Trenuci nakon seksa odlični su za povezivanje s partnerom i uživanje u osjećaju koji stvara otpuštanje hormona sreće. Zbog toga se nemojte odmah nakon odnosa okupirati čišćenjem sebe i kreveta.

Potpuno je normalno ponekad zaspati odmah nakon seksa bez da se posvetite tuširanju i sređivanju. Tko zna, možda će vam baš to ujutro pobuditi želju za jutarnjim seksom i dodatnim užitkom.

5. Što ako ste trudnica?

Seks tijekom trudnoće je u većini slučajeva siguran, ali to je i razdoblje kada ćete lakše dobiti infekcije urinarnog trakta. Ukoliko ste trudnica posebno je važno da nakon spolnog odnosa urinirate, operete ruke i područje oko vagine te da popijete čašu vode.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju