Baš kao i ljubavne veze, one prijateljske također mogu doći u krizu ili se prekinuti. Naravno, u tom trenutku isto morate odvagnuti želite li raditi na tom prijateljstvu, isplati li ga se spašavati i je li to uopće moguće. Međutim, kako znati da je prijateljstvo zapravo u krizi? Ovi znakovi to jasno potvrđuju.

 

1. Sve manje imate potrebu za druženjem

Osim toga, često pronalazite izliku za otkazivanje dogovorenog izlaska ili čak izmišljate obveze zbog kojih ga ne možete ni zakazati. Druženja su vam postala opterećenja jer se jednostavno ne osjećate ugodno.

2. Nedostaje vam povjerenja

Nekad ste svojoj prijateljici ili prijatelju mogli reći baš sve, ali više nije tako. Pažljivo važete što ćete podijeliti, a što zadržati za sebe i osjećate da ste se poprilično zatvorili. Do te mjere da više ne dijelite ni neke velike dobre vijesti, a kamoli probleme.

Prijateljice Neraskidiva veza: Pet znakova da ćete zauvijek biti prijateljice

Scena iz filma Mean Girls Prepoznajte pet tipova toksičnih prijateljica koje nisu dobre za vas

3. Njihovo mišljenje vam više nije važno

Prije niste niti pomišljali na donošenje neke odluke prije nego što razgovarate s prijateljicom i poslušate njezin savjet. Sada vam njezino mišljenje nije presudno, ali niti previše važno, pa ga često ni ne tražite.

4. Imate osjećaj da vas ne razumije

Čak i kada otvoreno razgovarate, čini vam se kao da sve ono što im želite reći jednostavno ne dopire do druge strane. Osjećate kao da više niste na istoj mentalnoj razini i da vas osoba stvarno ne razumije.

5. Nakon razgovora osjećate se iscrpljeno

Mnogi su barem jednom iskusili taj pad energije i raspoloženja koji se dogodi uslijed druženja s osobom s kojom vam nije ugodno. Kada se to počne događati nakon druženja s nekim tko vam je u jednom trenutku bio dobar prijatelj, onda je jasno da je vaš odnos u ozbiljnoj krizi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju