Zbog njih su žene kupovale gramofonske ploče, odlazile na koncerte i lijepile postere s njihovim likom na zidove svojih soba.

Galerija Naslovnice albuma iz 80-ih - 3 Naslovnice albuma iz 80-ih - 2 +0 Naslovnica albuma Ti i ja
Prisjetili smo se pet zavodnika s prostora bivše Jugoslavije, o kojima se i danas govori, a koji dokazuju da su pravi muškarci, poput starog vina, s godinama sve bolji.

ZDRAVKO ČOLIĆ

U osamdesetim godinama prošlog stoljeća Čola je bio najveća jugoslavenska pop-zvijezda, čije su hitove rado pjevali i muškarci i žene. “Pjevam danju, pjevam noću”, “Glavo luda” i “Ti si mi u krvi” samo su neki od njih.

Šezdesetsedmogodišnji Sarajlija i dalje mami uzdahe dama te redovito održava koncerte. Osobito su posjećeni oni koje održava 8. ožujka svake godine, odnosno na Dan žena.


MOMČILO BAJAGIĆ – BAJAGA
Bajaga je najbolji dokaz da žene na padaju samo na loše dečke. Dobar dečko jugoslavenskog rock 'n' rolla bio je miljenik ženske publike u osamdesetima, a i danas ga prate brojne obožavateljice.

Ovaj rođeni Bjelovarčanin karijeru je započeo u grupi Riblja čorba, a potom se upustio u solističke vode te postao frontman Bajage i Instruktora. Žene i danas rado s njim pjevaju stihove pjesama “Kad hodaš”, “Plavi safir” i “Sa druge strane jastuka”.

FRANO LASIĆ
Iako je završio fakultet strojarstva, Frano Lasić nikad se nije bavio tim poslom. Njegove brojne obožavateljice rekle bi “tako je i bolje”. Bez obzira na to je li pjevao legendarnu pjesmu "Zagrljeni" Đele Jusića ili glumio Melkiora Tresića u Vrdoljakovu Kiklopu, žene su ga voljele.

U svojoj karijeri ostvario je uloge u više od pedeset televizijskih serija te zarobio srca mnogih žena. Ovome Riječaninu sa stalnom dubrovačkom adresom obožavateljica na manjka ni u 64 godini života.

VLADO KALEMBER
Osnivač i pjevač grupe Srebrna krila ima plodonosnu karijeru dugu već četiri desetljeća. Svoju dugovječnost na glazbenoj sceni Vlado Kalember djelomično može zahvaliti i svojoj neporecivoj karizmi i dobrom izgledu, što mu je priskrbilo ogroman broj obožavateljica, a koje ga prate i u 66. godini života. Naslovnice albuma iz 80-ih - 2 Vlado Kalember na naslovnici albuma Vino na usnama iz 1988. (Foto: Croatia Records)

GORAN BREGOVIĆ

Goran Bregović bio je skladatelj, gitarist i vođa grupe Bijelo dugme, koja se smatra jednim od najpopularnijih sastava u bivšoj Jugoslaviji. Ne čudi stoga da su ga žene od početaka karijere pratile u stopu. Šezdesetosmogodišnji glazbenik danas ima i svjetsku publiku koju je okupio zahvaljujući pjesmama koje je pisao za poznate filmove.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte kako ovi zavodnici izgledaju danas.

Koga pamtite kao najšarmantnijeg zavodnika iz 80-ih?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju