Najnovija epigenetska istraživanja pokazuju da su naši geni odgovorni za samo 50 % vidljivih znakova starenja, ostalo određuje ekspozom: kumulativni učinak vanjskih čimbenika i posljedičnih bioloških odgovora. Ekspozom obuhvaća utjecaje iz okoliša, ali i naše navike, san, prehranu, stres – sve što nije genetska predispozicija.

Znanstvenici upozoravaju da je kronično nezdrav ekspozom uzrok prijevremenih bora, gubitka elastičnosti i neujednačenog tona kože. Pušenje povećava biološku dob za dvije godine, nekvalitetan san dodaje nam dvije i pol godine, nezdrava prehrana dvije, a izlaganje suncu bez zaštite čak šest i pol godina.

NOVI Phyto-Nature Firming Serum vraća sat pet godina unatrag*

Umjesto obećanja nemogućeg – vječne mladosti u bočici, ovom inovativnom dvofaznom formulom koža nadoknađuje ono što gubi starenjem potaknutim ekspozomom. Učinci Phyto-Nature Firming Seruma klinički su potvrđeni:

• mlađi izgled kože do pet godina*
• sitne bore briše trenutačno
• udvostručuje blistavost tena nakon jednog nanošenja
• popunjava duboke bore nakon četiri tjedna.

*Smanjenjem vidljivih znakova starenja. Osmotjedna klinička studija provedena je na 32 ispitanika u uglednoj Contract Research Organization. Kod 50 % ispitanika koža je izgledala mlađe i do pet godina.

Znanost inspirirana biologijom kože

Dermalogica je okrenula kazaljke sata tehnologijom biomimetičkih peptida i biljnim sastojcima iznimne učinkovitosti. Stvorila je peptid koji sprječava sintezu proteina odgovornog za ubrzano starenje stanica, a istodobno potiče stvaranje “proteina dugovječnosti”. Drugi adut Phyto-Nature Firming Seruma je peptid glutation – najjači antioksidans u ljudskome tijelu. U formuli je i peptid koji poput faktora rasta snažno potiče sintezu kolagena i elastina. Peptidni trio ojačan je safirnom ovojnicom koja im povećava bioraspoloživost i učinkovitost u obrani od ekspozoma.

Riznica najmoćnijih aktioksidansa

Uljna lifting-komponenta Phyto-Nature Firming Seruma fuzija je moderne biotehnologije i drevnih znanja o blagodatima bilja.

Camu Camu, vitaminska zvijezda iz prašuma Amazone za blistavost tena. Nazivaju ga "bobica mladosti" jer ovo supervoće sadrži 60 puta više vitamina C od naranče, a domorodačka ga plemena koriste od davnina radi očuvanja zdravlja i dugovječnosti.

Ekstrakt marokanskog cistusa (bušina), iznimno otporne biljke koja klija i nakon što je spale. Ovaj moćni antioksidans i bogat izvor flavonoida sprječava i popravlja štetu koja nastaje djelovanjem slobodnih radikala.

• Kofeinska kiselina iz zrna zelene kave fitoaktivna je tvar koja uravnotežuje mikrobiom, revitalizira kožu te smanjuje pojavu finih linija i bora.

Kompleks akmele i kineskog astragalusa za trenutačni efekt liftinga i dugoročno poboljšanje strukture kože.

Inovacija u bočici

I elegantna safirnoplava bočica odraz je brige o djelovanju sastojaka. Zahvaljujući dvjema komorama, uljna i vodena komponenta seruma ravnomjerno se doziraju i miješaju neposredno prije nanošenja. Time je smanjena uporaba stabilizatora u proizvodu, a integritet sastojaka maksimalo očuvan.

Za zdrav ekspozom i prekrasnu kožu

Stručnjaci iz Dermalogice i International Dermal Institutea vjeruju da su za zdravu kožu važni zdrav stil života i okoliš. Stoga Phyto-Nature Firming Serum ne sadrži tvari životinjskog podrijetla, gluten, parabene, umjetne boje i mirise kao ni sastojke testirane na životinjama.

PR PR

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju