Vrlo je vjerojatno da se u vašem kupaonskom ormariću nalazi i piling za tijelo. Radi se o proizvodu koji volimo jer, između ostalog, našu kožu čini glatkom. Međutim, to nije jedina prednost, odnosno korist pilinga za tijelo.

Galerija Pilinzi pomažu ukloniti mrtve stanice s površine kože Avon energizirajući piling za tijelo s ekstraktom zelenog čaja, 49,90 kn Sol De Janeiro Bum Bum Body Scrub Piling za tijelo, 325 kn +7 La Piel piling za tijelo s 8 ulja i šećerom, 159 kn

Krenut ćemo od načina na koji naša koža funkcionira i procesa deskvamacije. Radi se o prirodnom procesu ljuštenja kože čija učinkovitost ovisi o faktorima kao što su dob, tip kože, proizvodi koje koristimo i naše okruženje.

Međutim, ovaj proces nije savršen, a posljedica tog nesavršenstva je nakupljanje mrtvih stanica kože na njezinoj površini. I tu na scenu stupaju omiljeni pilinzi.

Oni su tu da uklone mrtve stanice kože i tako joj osiguraju idućih nekoliko prednosti:

  • koža zahvaljujući pilinzima bolje upija hidratatnu kremu
  • pilinzi otčepljuju pore i sprječavaju urastanje dlačica
  • kožu čine glatkom i ujednačenijom.

Piling za kožu koristi se relativno jednostavno, a svaki proizvođač ima i upute kako i koliko često koristiti određeni proizvod.

Vaš zadatak u pravilu je vršcima prstiju nanijeti piling na kožu i nakon toga ga temeljito isprati vodom. Savjet je da se s korištenjem pilinga ne pretjeruje. Dovoljno je koristiti ga dva puta tjedno jer prečesto korištenje, piše Healthline, može dovesti do suhe ili nadražene kože.

Priprema kože za ljeto

Pilinzi su i odličan pomoćnik za pripremu kože za ljeto zahvaljujući kojima će biti još ljepša.

Kada koristite piling u ljetnim mjesecima, bitno je paziti na jaku sunčevu svjetlost. Nakon pilinga naša koža, naime, može biti blago osjetljivija na sunce pa pričekajte s izležavanjem na plaži do sljedećeg dana, a piling preskočite i u slučaju opeklina od sunca. Njih ćete, naravno, izbjeći redovitim korištenjem proizvoda s visokim zaštitnim faktorom.

Bitno je znati da nije svaki piling isti. Postoji razlika u sastojcima, a na tržištu je cijeli niz različitih pilinga koji su tu da vašoj koži pomognu da zablista punim sjajem.

Naravno, kao i sa svim proizvodima za njegu, moguće je da je pred vama nekoliko metoda pokušaja i promašaja dok ne pronađete piling koji će vaša koža najviše voljeti. Deset mogućih opcija različitog cjenovnog ranga čeka vas u našoj galeriji na početku teksta.

Essence Disney Classics Bambi piling za tijelo, 46,90 kn Essence Disney Classics Bambi piling za tijelo, 46,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Susanne Kaufmann piling za tijelo, 460 kn Susanne Kaufmann piling za tijelo, 460 kn (Foto: TOP.hr)

Afrodita Afrodita 100% spa nourish-gold šećerni piling za tijelo, 52,99 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju