Iako je avijacija još uvijek područje u kojemu dominiraju muškarci to bi se moglo uskoro promijeniti. Naime, broj žena pilota raste iz dana u dan, a upravo one pomoću društvenih mreža nastoje srušiti predrasude i učiniti ovaj posao privlačnijim drugim ženama

Sve veći broj žena odlučuje se na karijeru pilotkinja te upravo one koriste društvene mreže kako bi pokazale da upravljanje zrakoplovom nije posao samo za muškarce.

'Ove pilotkinje koriste svoje Instagram profile kako bi inspirirale i druge žene koje žele biti pilotkinje da ne odustaju od svojih snova'

Objavljivanjem fotografija iz pilotskih kabina i s raznih uzbudljivih destinacija diljem svijeta pilotkinje su skupile popriličan broj pratitelja na Instagramu. Upravo su tako i postale inspiracija ostalim djevojkama i ženama da ne odustaju od svojih snova da postanu pilotkinje.

U tipično muškoj industriji ove žene učinile su velik pomak. Stoga smo vam odlučili predstaviti nekoliko pilotkinja koje postaju vrlo popularne na Instagramu.

Eva Claire Marseille je 31-godišnja pilotkinja koja ima više od 41 tisuće pratitelja. Nizozemka upravlja Boeing 737 avionom te često objavljuje fotografije sa svojih putovanja.

 

A post shared by Eva Claire ✈️ (@flywitheva) on

Eser Aksan Erdogan također ima 31 godinu, rođena je u Nizozemskoj te upravlja Boeing 737 avionom. Njezin profil prati više od 64 tisuće ljudi, a profil joj je pun fotografija nje u uniformi te prekrasnih lokacija koje je imala priliku posjetiti.

Lindy Kats isto je Nizozemka. Ona ima 23 godine te upravlja Boeing 717 avionom, te njezin profil prati 47 tisuća ljudi.

 

A post shared by Lindy (@pilot_lindy) on

Još jedna mlada pilotkinja je 24- godišnja Šveđanka Maria Fagerström, a njezin Instagram profil vrlo je popularan što pokazuju visoke brojke od 227 tisuća pratitelja. Ona ponekad radi zajedno s drugim pilotkinjama poput Marie Pettersson koju pak prati 389 tisuća ljudi na Instagramu. Upravo su njih dvije prošlo ljeto posjetile i Hrvatsku.

U ovoj skupini ističe se jedna pilotkinja koja nije iz Europe. Meksikanka Alejandra Manríquez ima više od 77 tisuća pratitelja na svom profilu na kojemu često objavljuje selfije iz pilotske kabine te fotografije s mnogih destinacija koje je posjetila.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju