Gdje po najsvježiju pincu ovog Uskrsa?

U Pan-peku pince dolaze ravno iz pećnice, svaki dan i više puta dnevno.

Uskrs uz Pan-pek: Mala (100 g) i velika (270 g) pinca Uskrs uz Pan-pek: Mala (100 g) i velika (270 g) pinca Foto: PR

Uskršnji blagdani nezamislivi su bez tradicionalne pince, omiljenog kolača na blagdanskom stolu. Zovemo je još i sirnica ili pogača, ali ono što je jedinstveno jest nedoljivost mirisa, okusa i teksture ovog popularnog uskrsnog kolača.

Iako svatko od nas vjerojatno u svojim kuharicama ima neki lijepi tradicionalni recept, manje je vjerojatno da ćemo u našim užurbanim rasporedima pronaći vremena za premješavanje tijesta na način na koji su to radile naše bake.

Stoga rješenje potražite je u Pan-pekovim prodavaonicama gdje vas čekaju mirisne, svježe, slasne pince za najljepši uskrsni stol.

Međutim, to ne znači da se moramo odreći užitka u toploj kriški slatke pince jer baš takva će tijekom ovih blagdana svakodnevno i više puta izlaziti iz pećnica odabranih pekarnica Pan-peka.

Pan-pek jedini na tržištu u kategoriji velikih pekarnica nudi svježu pincu – dnevni proizvod koji se ručno dorađuje i priprema u dućanu u trenutku kupnje. U ponudi su mini pince od 100 grama, zlatno žute boje s karakterističnim rezom i granuliranim šećerom, što ih čini idealnim brzim obrokom.

Na stol ravno iz Pan-pek pećnice: mala pinca 100 g Na stol ravno iz Pan-pek pećnice: mala pinca 100 g Foto: PR

Pogledajte kako izgleda dio izrade svakodnevno svježe pečene Pan-pek Pince: 

Uz toplu i svježu mini pincu, Pan-pek nudi klasičnu, pakiranu veliku pincu koja ima produljeni rok trajanja, a receptura je obogaćena i grožđicama za sve ljubitelje mediteranskog „dodira“. Oba proizvoda rađena su po jedinstvenoj recepturi koja se naslanja na naše tradicionalne recepte, a temelj su joj tri glavna sastojka – jaja, brašno i šećer, uz neizostavne arome koje joj daju karakterističan miris i okus.

Velika pinca s grožđicama – jedinstvena receptura iz Pan-peka Velika pinca s grožđicama – jedinstvena receptura iz Pan-peka Foto: PR

Inače, pinca je navodno potekla iz doba Mletačke republike. Dok su u povijesti slastice i kolači bili luksuz koji su si mogli priuštiti samo određeni viši slojevi društva ili su se pekli samo za posebne prigode, danas u slasticama možemo uživati svakodnevno, pazeći pri tome na uravnoteženu i što zdraviju prehranu. Uskrs je jedan od onih dana u godini kada sebi priuštimo i mali izlazak iz okvira kada je slatko u pitanju, pa tako i naša topla pinca.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju