Priznata stručnjakinja za maslinova ulja Laura Marinelli i urednica vodiča ekstra djevičanskih maslinovih ulja svijeta 'Flos Olei' Marca Oreggie, 7. ožujka stiže u Zagreb te će u Muzeju Mimara u sklopu 3. Pink Daya, međunarodnog festivala ružičastih vina, održati radionicu 'Maslinova ulja s obje strane Jadrana'

Prije gotovo trideset godina, sasvim slučajno, Laura Marinelli upoznala je Marca Oreggiu, koji je u svijetu prepoznat kao veliki autoritet upravo na području maslinovih ulja, ali i enologije, te se zaljubila u ekstra djevičanska maslinova ulja i postala njegova bliska suradnica.

Laura Marinelli premijerno će održati edukativnu radionicu u Zagrebu na kojoj će usporediti talijanska i hrvatska ekstra djevičanska maslinova ulja

Laura Marinelli, novinarka po struci, odlučila se educirati u smjeru organoleptike te je danas jedna od utjecajnijih stručnjakinja za maslinova ulja. Kroz svoju karijeru održala je brojne radionice, predavanja i okrugle stolove na temu maslinovih ulja u Italiji i inozemstvu.

Na poziv organizatorica 3. Pink Daya, udruge Women on Wine, Laura Marinelli premijerno će održati edukativnu radionicu u Zagrebu na kojoj će usporediti talijanska i hrvatska ekstra djevičanska maslinova ulja te pričati o njihovim sličnostima i razlikama s obzirom na mediteranske klimatske uvjete.

Uz odabrana talijanska ekstra djevičanska ulja kao što su Ca'Rainena, Olivastro, Titone, Oliveto Fonte di Foiano na radionici će se pronaći i ponajbolja hrvatska ulja poput Ol Istria ekstra djevičanskog maslinovog ulje s teritorija Poreča i Červara.

Rezervacija mjesta za radionicu 'Maslinova ulja s obje strane Jadrana' moguća je na web stranici www.womenonwine.com.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju