Pippa Middleton sudjelovala je na jednom humanitarnom događanju kompanije BGC koje se održalo u Londonu

Mlađa sestra vojvotkinje od Cambridgea, Pippa Middleton, rijetko se pojavljuje u javnosti pa je njezin dolazak na jedno humanitarno događanje u Londonu izazvao veliko zanimanje.

Bila je odjevena u elegantni sivi kombinezon modnog brenda Reiss i salonke od brušene kože u istoj boji, ali u prvom planu ipak je bio važan modni dodatak – zaručnički prsten. Pippa se u srpnju zaručila za svog dečka Jamesa Matthewsa, a vjenčanje bi se trebalo održati 2017. godine.

Još uvijek ni je poznato koja draguljarska kuća stoji iza prstena, ali stručnjaci su procijenili da bi mogao koštati oko 120 tisuća dolara. Centralni dijamant koji se nalazi u bazi od platine mogao bi imati 3.5 karata, a mali bijeli dijamanti koji ga okružuju još 1.5 karat. Oni prstenu daju jedan moderan izgled, ali također čuvaju središnji dijamant od štete. Stilski je savršen za nju, komentirao je za US Weekly Michael O'Connor, stručnjak za dijamante.

Pippa ni ovaj put nije mogla izbjeći usporedbe sa starijom sestrom i mnogi smatraju kako je njezin prsten zapravo ljepši od onog koji je Catherine Middleton dobila od princa Williama, iako je znantno jeftiniji. Međutim, za razliku od Pippinog, taj prsten ima dugu povijest i veliku emotivnu važnost.

Naime, to je bio zaručnički prsten princeze Diane. Prsten od 18-karatnog bijelog zlata s 14 dijamanata koji okružuju ovalni safir od 12 karata napravila je draguljarska kuća Garrard i koštao je 28 tisuća funti. Diana ga je sama izabrala i mnoge je tada iznenadilo što nije željela unikatni prsten ili barem jedan napravljen po narudžbi nego onaj koji je bio dostupan u redovnoj prodaji.

Nakon njezine smrti, prinčevi William i Harry odabrali su po jedan predmet iz osobnih stvari svoje majke koji su željeli sačuvati za sebe. William je uzeo njezin Cartierov sat od kojeg se nije odvajala, a Harry zaručnički prsten, ali u jednom trenutku zamijenili su uspomene.

William je tim prstenom zaručio Catherine u jesen 2010. godine i kasnije objasnio kako je to napravio zato da bi Diana duhom bila prisutna na njihovom vjenčanju.

Koji prsten vam se više sviđa?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju