Što vam je na vrhu liste pri kupnji uređaja koji u našem kućanstvu odrađuje smjenu od 24 sata? Pitali smo vas i došli do zanimljivih odgovora o najbitnijim stvarima koje tražite od hladnjaka.

 

1. Veličina je bitna

Prostran hladnjak u kojem je dobro iskorištena unutrašnjost nalazi se na samom vrhu liste stvari koje su nam bitne kod hladnjaka. Mnogi od nas zbog užurbanog tempa života kupuju unaprijed za cijeli tjedan ii čak mjesac, pa je veliki hladnjak i zamrzivač neophodan. U onome s većom zapremninom hrana se pravilnije organizira, skladišti i tako ostaje dulje svježa.


Kod hladnjaka mi je važna veličina. Pet godina sam živjela s malim hladnjakom koji je u svojih 85 centimetara imao i zamrzivač, ali premalen za moje potrebe. Zbog toga sam bila dosta ograničena pri kupnji, ali i skladištenju gotovih obroka, Erika, 24.

U životu sam poprilično organizirana, pa tako i kad je riječ o hladnjaku. Volim da je hladnjak velik izvana, ali i iznutra, važno mi je da je unutra maksimalno iskoristiv prostor. Bitna mi je i energetska učinkovitost, a ne mogu reći da mi nije bitan i dizajn. Ipak, priznajem da na kraju odlučuje dobar omjer zamrzivača i hladnjaka, kao i onaj cijene i kvalitete, Ivana, 37.

 

2. TEHNOLOGIJA KOJA SPRJEČAVA STVARANJE LEDA

Čišćenje hladnjaka stvar je koju većina nas odgađa sve dok nam se na stijenke ne skupi leda skoro dovoljno da nam ''krade'' prostor u hladnjaku. Uz pomoć Total No Frost tehnologije koju imaju primjerice Whirlpool hladnjaci možete zaboraviti na ručno odmrzavanje jer osigurava ujednačeno hlađenje unutrašnjosti uz stalnu cirkulaciju zraka, zbog čega se led ne skuplja na unutarnjim stijenkama hladnjaka. Isto tako, nema ni lijepljenja vrećica ili sličnih ambalaža proizvoda za njih. Nema stvaranja leda ni u odjeljku hladnjaka ni u odjeljku zamrzivača.

Kod hladnjaka me izluđuje stvaranje leda na stijenkama, pa biram one koje imaju no frost tehnologiju. Time mi je čišćenje hladnjaka uvelike olakšano. Omiljeni su mi hladnjaci modernog dizajna, elegantni metalik sivi s puno prostora za pića, Ana, 33.

Zadnji hladnjak koji sam imala sam uništila jer sam brzopleto skidala nakupljene komade leda oštrim predmetom...Sama sam kriva jer nisam mogla čekati da se led sam otopi. No nakon toga sam ipak kupila onaj s tehnologijom koja sprječava stvaranje leda. Sada se više ne moram brinuti da će zbog moje brzopletosti i taj nastradati, Iva, 27.

  Organizirajte hladnjak tako da više nikad ne morate bacati hranu Organizirajte hladnjak tako da više nikad ne morate bacati hranu Foto: Whirlpool

3. ODVOJENE LADICE ZA VOĆE I POVRĆE

Voće i povrće osnova su zdrave prehrane i trebali bi se u obilju nalaziti u svakom hladnjaku. Kod većine naših sugovornika i jest tako. No veće količine koje kupimo pravilno ćemo skladištiti i sačuvati njihov izvorni miris i okus samo ako ih držimo odvojeno. Nitko ne voli kada im breskva ima miris celera ili kada pak salata preuzme miris dinje.

Bitno mi je da hladnjak ima ladicu za voće i povrće, a u vratima više pregrada kako boce ne bi ispale kada jače otvorim vrata. Volim dobro svjetlo u hladnjaku i više mogućnosti prilagođavanja temperature, Petra, 26.

Hladnjak mi mora imati odvojene ladice za voće i povrće, najgore mi je kada primjerice breskva preuzme miris celera. Isto tako mi je bitan veliki zamrzivač u koji stane obiteljsko pakiranje sladoleda. Ne volim kad moram razmišljati koji sladoled kupiti s obzirom na pakiranje, Maja, 34.

 

4. VELIKA ZAPREMNINA ZAMRZIVAČA

Kao što smo već napomenuli, zbog užurbanog tempa života u veću kupovinu stignemo samo jednom tjedno, meso zaleđujemo, a obroke pripremamo unaprijed kako bi naša obitelj stigla večerati ili ručati nešto kuhano dok smo mi na poslu. Zapremnina zamrzivača stoga je mnogima odlučujući faktor pri kupnji hladnjaka.

U kupovinu idem jednom u dva tjedna, pa mi je velik hladnjak odnosno zamrzivač presudna stvar kod odabira. Zamrzivač s tri ladice minimum je za naše kućanstvo jer često za cijeli tjedan unaprijed pripremam obroke koje si djeca samo dovrše u mikrovalnoj, Vjekoslava, 39.

Kada kupujem bilo kakve uređaje, a pogotovo hladnjak koji je uključen u struju 24 sata na dan, bitna mi je energetska učinkovitost. Uvijek biram najviši razred jer je tada hladnjak tih i malo troši. Osim toga mi je bitna njegova veličina, kao i veličina zamrzivača - mora imati minimalno tri ladice, Đuro, 41.

Whirlpool Total NoFrost Whirlpool Total NoFrost Foto: Whirlpool


5. SITNICE ODLUČUJU

Kao i u svim segmentima života, sitnice su bitne – to je ono što nas veseli. Nekima će one predstavljati dobru čvrstu ručku na hladnjaku, dok će drugima biti dodatne mogućnosti koje jedan uređaj razlikuju od drugog. U današnje vrijeme ''sitnica'' poput energetskog razreda ono je što će presuditi kada se dvoumite u odluci.

Volim kada hladnjak ima nešto dodatno poput pipe za hladnu vodu, da izrađuje mrvljeni led i onaj u kockicama. Mora biti prostran i tih, Srđan, 34.

Imam veliki hladnjak i uvijek biram one s mnogo prostora i polica. Naravno i pristupačna cijena ključna mi je kod kupnje. Nekima zvuči čudno, ali kada biram hladnjak, uvijek gledam ima li ručku. Dobra čvrsta ručka je bitna!, Anita, 44.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju