Njujorčanin Bob Carey je vrlo poseban momak. Kada je njegovoj supruzi Lindi dijagnosticiran rak dojke prije 10 godina, učinio je ono za što je znao da će je oraspoložiti. Zgrabio je svoj fotoaparat, ružičastu baletnu suknjicu i započeo luckasti projekt koji će je nasmijati

Njujorčaninu Bobu Careyju nije bilo ni na kraj pameti da će naizgled obična serija fotografija prerasti u dugogodišnji projekt o kojem je izdana i knjiga te je prikupljeno puno novaca za istraživanje raka dojke. A sve je počelo s ružičastom suknjicom od tila. Kako bi supruzi Lindi koja se bori s rakom dojke pokazao potporu, Bob je počeo raditi fotografije samog sebe u baletnoj suknjici na raznoraznim mjestima.

Kada je njegova supruga Linda oboljela od raka dojke Bob Carey odjenuo je baletnu suknjicu i pokrenuo projekt u koji su se uključile tisuće ljudi

'To je ono što ja radim. Kada postane teško, krenem fotografirati', kaže Bob. Poanta projekta bila je da nasmije svoju suprugu – a ona se itekako smijala.

'Kad bi Linda išla na terapije s ostalim ženama gledala bi fotografije na mobitelu i skupa su se smijale. Vrijeme bi im tako brže prolazilo', otkriva Bob, a Linda dodaje:

'Kad moj suprug odjene baletnu suknjicu to je isto kao kad super heroj stavi plašt. Fotografije mi pomažu da ostanem pozitivna. Što se više smijem to se bolje osjećam.' Fotografije su od tada tisuće puta podijeljene na Internetu, a poruka je jednostavna: smijte se i živite.

'Čudno, ali Lindina bolest naučila nas je da život dobar, da nekad može biti težak i da je najbolji način da se suočimo s novim danom da se smijemo sami sebi i podijelimo smijeh s drugima', objašnjava Bob. Serija fotografija postala je toliko popularna da je Bob pokrenuo i kampanju #Dare2Tutu. Proglasio je 22. listopada službenim #Dare2Tutu danom i pozvao muškarce da objave svoje fotografije u baletnim haljinicam te tako pomognu u podizanju svijesti o raku dojke i stave osmijeh na lice onima kojima je najpotrebniji.

 

Statue of Liberty, Jersey City, New Jersey. 2013

Posted by The Tutu Project on 14. svibanj 2015

 

 

Two Doggies. Dewey Beach, Delaware. 2008

Posted by The Tutu Project on 6. ožujak 2015

 

 

Fame. Wildwood, New Jersey. 2008

Posted by The Tutu Project on 7. veljača 2015

 

 

Woodhaven Boulevard. Queens, New York. 2012Yes the police came, they were not happy but what I did was not very smart of safe, they were looking out for me! Thanks NYPD! :-)

Posted by The Tutu Project on 5. rujan 2014

 

 

A quick teaser outtake from Greece! Bob is practicing for TEDxKalamata right now!

Posted by The Tutu Project on 27. lipanj 2015

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju