Prije sedam godina napustio nas je Arsen Dedić. Umjetnik je to koji je život posvetio skladanju za sebe, ali i druge, a za svoj rad redovito je dobivao nagrade.

Arsen je rođen u Šibeniku 28. srpnja 1938. godine, a već je u ranom djetinjstvu počeo svirati sa Šibenskom limenom glazbom. Kao gimnazijalac osnova je klapu, a svirao je i u kazališnom orkestru.

Nakon srednje škole seli u Zagreb gdje je počeo studirati pravo, ali od tog studija odustaje i upisuje Muzičku akademiju. Tijekom studentskih dana svirao je flautu u raznim ansamblima i jazz orkestrima, a bavio se i pjevanje te pisanjem.

Glazbu je nastavio neumorno stvarati cijeli svoj život.

Iza hrvatskog skladatelja, književnika, pjesnika i kantautora ostale su najdivnije pjesme koje je on svojim glasom i izvedbom učinio posebnima i voljenima.

Gibonni i Oliver Dragojević Kolegama nije govorio "ne": 15 nezaboravnih dueta Olivera Dragojevića koji će živjeti vječno

Pjesme su to koje i danas rado slušamo, a sigurni smo da će ih otkriti i neke nove generacije koje će jednako uživati u divnim Arsenovim skladbama.

Mi smo se u nastavku prisjetili njih deset.

1. Djevojka iz moga kraja

2. Sve što znaš o meni

3. Odlazak

4. Ne daj se, Ines

5. Tvoje nježne godine

6. O, mladosti

7. Moderato cantabile

8. Sve te vodilo k meni

9. Otkako te ne volim

10. Bit ćeš uvijek moja

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju