Najveća je prednost trajnog laka njegova dugotrajnost. Žene koje ga stavljaju na svoje nokte mirne su najmanje dva tjedna i u pravilu ne trebaju brinuti hoće li se skinuti ili oštetiti.

Osim toga, ako imate slabe nokte sklone pucanju i listanju, trajni lak može preuzeti ulogu njihova zaštitnika. Također, nokti s trajnim lakom su uredni, lijepi i izgledaju prirodno.

Problem može nastati u trenutku kada želite skinuti trajni lak. Proces nije jednostavan i brz kao s običnim lakom i ono što nikako ne smijete raditi, ako ne želite oštetiti nokte, jest čupanje i struganje trajnog laka nasilu.

Zato ako koristite trajni lak razmislite o nabavci plastičnih kopčica za njegovo skidanje. Set od 10 komada u Avonu se prodaje za 34,90 kuna.

Avon plastične kopčice Avon plastične kopčice (Foto: AVON)

Kvačice se prodaju i na Amazonu. Cijena paketa od 20 komada za nokte na nogama i rukama je 8,99 dolara (58,90 kn).

Amazon, 8,99 dolara (58,90 kn) Amazon, 8,99 dolara (58,90 kn) (Foto: Amazon)

Plastične kopčice, kao pomoć u uklanjanju trajnog laka, funkcioniraju tako da komadić vate natopite acetonom, a onda ga kopčicom pričvrstite za nokat i ostavite da djeluje 15-ak minuta. U tom periodu lak će omekšati i bez problema ćete ga sastrugati s noktiju, koji će biti spremni za neku novu nijansu.

Ako ste u potrazi za novim bojama, pogledajte sedam lakova za nokte u nijansi koja mami i ljubiteljice klasike.

Izdvojili smo i lakove za nokte u boji koja je otmjena baš kao i puderaste nijanse.

Kako damski: Lakovi za nokte u boji koja je otmjena baš kao i puderaste nijanse Avon, Very Berry, 22,90 kn Chanel Mythique, 28 dolara (181, 61 kn) Bluesky Classic, 99 kn +4 Catrice Take a Brick, 21,90 kn

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju