Plemeniti ljudi i dobra djela svuda su oko nas. Dokazuje to i vlasnik rasadnika maslina "Ruzinavi brod" u Zadru koji poklanja sadnice tog mediteranskog stabla za pomoć osobama oboljelih od raka

Barba Rade Babić u Zadru je poznat kao duša od čovika. Prošle je godine u božićno vrijeme skupljao donacije za invalide Domovinskog rata i djecu poginulih branitelja, a zauzvrat darovao 2500 sadnica maslina.

Mnogi su dali svoje živote u Domovinskom ratu, a i ja sam bio njegov sudionik. Na ovaj način htio sam pomoći onima kojima je najpotrebnije, priznaje nam barba koji se uzgojem maslina bavi već posljednjih 37 godina, a uz to je vlasnik rasadnika "Ruzinavi brod“ iz Zadra.

Barba Rade Babić
Barba Rade Babić sa sadnicama maslina u Zadru (Foto: Facebook profil @marina.lijic)


Ove godine odlučio je darovati 1500 sadnica maslina, a prikupljeni novac od donacija darovati bolnici za liječenje raka u Zadru. Iznos donacije određujete sami, a svaka je kuna dobrodošla kako bi se pomoglo ljudima koji se bore s ozbiljnim dijagnozama.

Ako barbu ne sretnete na Obali kneza Branimira, sadnicu možete kupiti ispred rasadnika u Lukoranskoj 2 u Zadru, ili kod kioska Fenix na zadarskoj zaobilaznici.

Priča o dobrom barbi proširila se zahvaljujući Facebook postu Marine Šarlije, koji je u manje od 24 sata lajkalo više od 1500 ljudi.