Dizajnerica Mihaela Marković imala je čast predstaviti svoju kolekciju na londonskom Tjednu mode, a njezine kreacije napravljene od vune prodaju se u londonskoj četvrti Notting Hill

Mladoj hrvatskoj dizajnerici Mihaeli Marković pletenje je bilo suđeno. U ovu vještinu zaljubila se tijekom studija u Milanu, a potom je otišla na post diplomski studij u Notthingham, engleski grad u kojem je izumljen pletački stroj.

Prije su mame i bake učile svoje unuke kako plesti, vesti i te stare vještine. Mene to moja mama nije naučila, kaže Mihaela, ali napominje kako je majka ipak imala glavnu ulogu u stvaranju njezine prve kolekcije.

 

A photo posted by Studio Markovic (@studio.markovic) on

Naime, Mihaela je napravila krojeve i modele, a zatim je njezina majka cijelu kolekciju ručno isplela. Plela je mjesecima, po nekoliko sati na dan. Još i danas mi to spominje, našalila se dizajnerica.

Moja ideja je stvaranje tih bezvremenskih komada odjeće. To su komadi koje možete voljeti godinama i što ih više nosite, više se povezujete s njima, zaključila je.

Kvaliteta njezinih kreacija prepoznata je i na londonskom Tjednu mode gdje je predstavila svoju kolekciju, a od studenog ove godine one su dostupne u trgovini Wolf & Badger koja se nalazi u poznatoj londonskoj četvrti Nothing Hill.

 Više o Mihaelinom radu i pletenju saznajte u prilogu IN magazina.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju