Popularna plus-size manekenka Iskra Lawrence nikada nije skrivala svoju dugu borbu s negativnim mislima o vlastitom tijelu. Upravo zbog toga danas želi drugim ženama pomoći da zavole same sebe

'Sve su žene lijepe bez obzira na veličinu i oblik' moto je uspješne plus-size manekenke Iskre Lawrence.

Lijepa 25-godišnjakinja na Instagramu je objavila fotografiju s početka svoje karijere kada je bila znatno mršavija i nesretna. U tom periodu svog života razvila je tjelesnu dismorfiju, poremećaj koji se očituje stvaranjem krive slike o vlastitom tijelu. Osoba koja pati od tjelesne dismorfije na svom tijelu vidi fiktivne 'nedostatke' i smatra da izgleda 'ružno' i deformirano.

U iskrenom postu opisala je kako je sebe doživljavala predebelom, a tom osjećaju pridonosili su negativni komentari ljudi iz modne industrije na račun njezinog tijela. Iskra je podijelila svoja razmišljanja kako bi svima koje muče iste misli pokazala da nisu sami i pružila im potporu.

 

(@iamiskra) on

'Skoro sam zaboravila kako sam izgledala kada sam se borila s vlastitim tijelom i mržnjom prema sebi samoj.

Jedna od mojih najboljih prijateljica Mel Wlls poslala mi je danas ovu fotografiju nas dvije iz doba kada smo se obje pokušavale probiti u modelingu. Nikada nisam znala da se i ona bori s istim mislima, a ona nije znala da se meni događa isto.

Dvije mlade djevojke na ovoj fotografiji obje su mislile da su predebele i prevelike. Kažnjavale su se zbog toga, kao lude vježbale u teretani, ograničavale unos hrane jer su imale tjelesnu dismorfiju.

 

(@iamiskra) on

Neki od vas pogledat će staru mene na lijevo i pomisliti da sam bila mršavija, a samim time i zdravija. Ne. Zdravlje nije veličina. Nisam imala zdrave misli i nisam se voljela. Trebale su mi godine da dođem do ovog stanja uma i još uvijek ima dana kada dopustim crnim mislim da se uvuku u mene.

Jučer sam isprobavala traperice u dućanu, a prodavačica je rekla da će mi definitivno pristajati. Nisam ih mogla navući preko koljena. Na sekundu sam se slomila jer je sve okidač za povratak starih demona.

Tih godina nisam stala u odjeću koju bi mi davali i govorili bi mi sam predebela kako bih uspjela u modelingu. Najgore su granice koje sam sama sebi postavljala i odlučivala da će moja sreća biti određena brojem na vagi ili veličinom mojih traperica.

 

(@iamiskra) on

Morate se okrenuti sebi, preuzeti kontrolu, reći 'dovoljno sam dobra i danas ću biti sretna jer znam da sam lijepa takva kakva jesam'. Želim da znate kako niste sami, možda mislite da ste jedini koji mrze svoj odraz u ogledalu, ali vjerujte mi, mnogi od nas osjećali su se tako ili se još uvijek tako osjećaju. Ali zaslužujete voljeti sami sebe, možda će vam dugo trebati, ali započnite danas i nikada ne odustajte.'

 

(@iamiskra) on

 

(@iamiskra) on

 

 

(@iamiskra) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju