Po jutru se dan poznaje nije uzaludna izreka zato taj prvi obrok u danu i je onaj najzdraviji. Njime pokrećemo organizam i pripremamo ga za naporne sate koji su pred njim. Doručak je osnova za ostatak dana, pa i oni koji žele smršavjeti ne bi trebali preskakati ovaj obrok. Upravo zato za doručak bi trebali pojesti nešto ukusno i zdravo, a ovo su naši prijedlozi od kojih ćete duže biti siti i zadovoljniji.

1. Orašasti proizvodi u kombinaciji s voćem

Orašasti proizvodi bogati su vlaknima, proteinima i zdravim mastima, a istraživanja su pokazala da dodavanje orašastih proizvoda u prehranu pomaže u gubitku kilograma. Bobičasto voće, kivi i grejp najbolji su izbor za voćni doručak.

2. Jaja

Jaja su bogata proteinima i dokazano pojačavaju osjećaj sitosti, utječu na smanjenje unosa hrane kasnije tijekom dana te tako povoljno utječu na gubitak kilograma. Umjesto slatkih obroka ujutro birajte one bogate proteinima koje će uravnotežiti količine šećera u krvi i smanjiti nagle napade gladi. Pokušajte započeti dan s dva tvrdo kuhana jaja i jabukom ili jogurtom u koji ste dodali chia sjemenke.

3. Jogurt

Jogurt je zato jedan od najboljih i najzdravijih izbora za doručak. On pomaže i u načinu na koji tijelo obrađuje i razgrađuje hranu. 

Iako je odličan i kao užina ili večera, od jogurta ćemo najviše koristi imati kada ga jedemo ujutro i onda kada želimo kontrolirati tjelesnu težinu. Bogat proteinima čini nas dulje sitima pa je idealan za one koji žele ostati fit ili izgubiti koji kilogram.

Zdrav doručak bitan je za naše sveopće zdravlje pa tako i ono mentalno. Kada je naša mikrobiota u ravnoteži našem mozgu šalje signale smirenosti i dok time govori našem tijelu da ima sve što mu je potrebno, naš mozak i tijelo ne osjećaju se ugroženo te se mi osjećamo smireno i zadovoljno.

Osvojite 100.000 kuna

Zato neka se po jogurtu dan poznaje, a kupnjom Dukatovog jogurta možete biti još zadovoljniji jer možete osvojiti 100.000 kuna ili svaki dan 1000 kuna na potrošačkoj kartici Premium Visa Gold.

U velikoj Dukatovoj nagradnoj igri ''Po jogurtu se dan poznaje'' koja traje do 22. studenog 2020. možete sudjelovati tako da kupite jogurt iz biranog asortimana Dukat jogurta, od tekućih, preko čvrstih do voćnih u minimalnoj vrijednosti od 10 kuna i pošaljete SMS poruku sadržaja: dukat, broj računa, ime i prezime, adresa (ulica, poštanski broj i mjesto) na broj 60221 ili se prijavite za nagradnu igru putem online obrasca na Dukatovoj mrežnoj stranici.

Imena dobitnika dnevnih nagrada bit će objavljena na Dukat webu, a izvlačenje glavne nagrade u kojem sudjeluju sve prijave pristigle od 12. listopada do 22. studenog održat će se 24. studenog 2020.

Pravila nagradne igre i popis proizvoda čijom kupnjom sudjelujete u nagradnoj igri pročitajte na Dukat webu.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju