Iza Jamie Lee Curtis vrlo je emotivna večer, vjerojatno najvažnija u njezinoj karijeri. Legendarna glumica osvojila je Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Sve u isto vrijeme", i to nakon što je u 65. godini života bila prvi put nominirana za najprestižniju filmsku nagradu.

Galerija Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara - 8 Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara - 7 Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara - 9 +8 Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara

U govoru zahvale Jamie Lee Curtis spomenula je i svoje pokojne roditelje i glumačke legende, majku Janet Leigh i oca Tonyja Curtisa, koji su također bili nominirani za Oscara. Janet Leigh bila je nominirana 1961. za najbolju sporednu glumicu u filmu Psiho, a Tony Curtis 1959. za najboljeg glavnog glumca u filmu Bijeg u lancima. Preplavljena emocijama, sa suzama u očima, nakon što joj je uručen njezin prvi Oscar, Jamie je zahvalila i svojoj obitelji, suprugu Christopheru Guestu, kćerima Annie i Ruby te sestri Kelly Curtis.

Jamie Lee Curtis proslavila se ulogama u hororima, a nije zaboravila zahvaliti ni svojim obožavateljima koji vjerno podržavaju taj žanr.

Svim ljudima koji su podržavali žanr filmova koje sam snimala sve ove godine, desecima i stotinama tisuća ljudi, upravo smo osvojili Oscar zajedno, uzviknula je glumica na pozornici.

Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara - 12 Jamie Lee Curtis osvojila je Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu 'Sve u isto vrijeme' (Foto: AFP)

Komedija apsurda Sve u isto vrijeme na 65. dodjeli nagrada Oscara trijumfirala je i kao najbolji film, dok je Michelle Yeoh osvojila zlatnog kipića za najbolju glavnu glumicu, kao prva Azijatkinja dobitnica Oscara. Yeoh u filmu redatelja Daniela Kwana i Daniela Scheinerta tumači sredovječnu kinesku imigranticu Evelyn Wang, koja bude uvučena u ludu avanturu u kojoj samo ona može spasiti postojanje svega istražujući druge svemire i povezujući se sa životima koje je mogla živjeti. Lee Curtis briljirala je pak kao Deirdre Beaubeirdre, djelatnica u poreznoj upravi.

Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara - 3 Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara (Foto: AFP)

Svojim izborom outfita za dodjelu Oscara Jamie Lee Curtis pobjedu je odnijela i na crvenom tepihu, koji je ove godine bio boje šampanjca. Glumica se i u sedmom desetljeću života može pohvaliti besprijekornom figurom koju je istaknula u svečanoj haljini modne kuće Dolce & Gabbana.

Marko Grubnić: "Ta haljina govori sve jezike ovoga svijeta" Cara Delevingne Hailey Bieber Angela Bassett u Moschinovoj haljini na Oscarima 2023. +3 Cate Blanchett na 95. dodjeli Oscara

Fotografije s dodjele Oscara koje pokazuju da je žena ženi - podrška Ženska podrška na Oscarima Ženska podrška na Oscarima Andrea Riseborough i Nicole Kidman na dodjeli Oscara +1 Jamie Lee Curtis i Michelle Yeoh

Haljina boje kože cijela je ukrašena svjetlucavim kristalima, vrlo jednostavnog minimalističkog kroja koji lijepo prati liniju tijela. Toaleta je zatvorena do grla te ima dugačke rukave, no zbog boje tkanine koja oponaša boju kože ima senzualni ton. U gornjem djelu haljina ima ušivene vertikalne trake nalik onima na korzetu, a taj detalj dodatno je oblikovao glumičin struk.

Ispod dugačke toalete mogle su se vidjeti sandale sličnog tona, a svečani stajling glumica je dodatno podigla elegantnim svjetlucavim naušnicama i velikim prstenom.

Jamie Lee Curtis u haljini modne kuće Dolce & Gabbana na 95. dodjeli Oscara - 11 Ke Huy Quan, Michelle Yeoh, Brendan Fraser i Jamie Lee Curtis trijumfirali su na 95. dodjeli Oscara (Foto: AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju