Manifestacija Zagreb Classic 2023. održavat će se na Trgu kralja Tomislava od 21. lipnja do 1. srpnja te će kroz ukupno osam besplatnih koncerata publika imati priliku uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, najavljeno je u petak na konferenciji za medije.

Galerija Festival Zagreb Classic Festival Zagreb Classic Festival Zagreb Classic +2 Festival Zagreb Classic 2022.

 Na festivalu će, između ostalih, nastupiti Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu, Zagrebačko gradsko kazalište Komedija i ostali domaći i strani ansambli. Uz izvođače iz Hrvatske, vrhunsku klasičnu glazbu izvodit će i glazbenici iz Italije.

Svi koncerti počinju u 21 sat, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, programi se otkazuju.

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević Zagreb Classic 2023. kaže da je spektakl bez presedana te vjeruje da će postaviti visoko letvicu za iduću godinu.

Pozvao je građane da dođu na Zagreb Classic jer je siguran da mogu naći barem nešto što će ih zanimati, bilo da je riječ o filmskoj glazbi, vrhunskim svjetskim ili hrvatskim glazbenicima, ili o tangu, baletu, mjuziklima. Napomenuo je i da su ti koncerti među rijetkima na koje građani mogu doći sa psom i drugim kućnim ljubimcima, što i on planira napraviti.

Podsjetivši na ostale manifestacije koje organizira Turistička zajednica Grada Zagreba u suradnji s Gradom, poput Festivala svjetla, Artupunkture, Dvorišta i Dana otvorenog grada, istaknuo je da Zagreb postaje sve više otvoren, dinamičan grad, što prepoznaju turisti i građani koji sve više vole boraviti vani, u javnom prostoru.

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld pozvala je građane da uz Zagreb Classic dođu pogledati i poslušati i probe.

Festival Zagreb Classic Festival Zagreb Classic 2022. (Foto: Pixsell)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju