Iako se uistinu može učiniti nestvarno, nedavno je u upotrebu stavljen injekcijski preparat za povećanje grudiju. Postupak traje svega 30 minuta, a grudi možete povećati za jedan broj bez rezova, impaltanata, ožiljaka i bolova

Preparat se također može koristiti za povećanje stražnjice, potkoljenica te ravnanje raznih izbočina na tijelu koje su nastale kao posljedica ozljeda ili prirođenih deformiteta. Radi se o tzv. hijaluronskoj kiselini koja je već dugi niz godina u upotrebi u estetskoj medicini i to primarno za popunjavanje bora na licu kao i za povećanje usana.

Sama hijaluronska kiselina prirodno se nalazi u našem tijelu tako da kod aplikacije ovog preprata nema alergijskih reakcija, niti reakcija odbacivanja, a postignuti rezultat je vidjiv odmah.

Razlika između preparata koji se koristi za popunjavanje bora na licu i novog preparata Macrolane je samo u tzv. molekularnoj gustoći pa je novi preparat primjenjiv za injekcijsku terapiju na tijelu.

U odnosu na klasični operacijski zahvat povećanja grudiju pri kojem je pacijentica u općoj anesteziji, te za koji je potreban i rez kako bi mogli smjestiti implantate ispod dojki, kod injekcijskog povećanja grudiju nema reza, već samo mali ubod veličine 1 do 2 milimetara.

Cijeli postupak se obavlja u lokalnoj anesteziji, traje tridesetak minuta, a pacijentica može odmah nakon zahvata otići kući.

Dva do tri dana nakon obavljenog zahvata potrebno je smanjiti aktivnosti i fizičke napore, no nije potrebno izostajati s posla, osim u slučajevima ako uključuje teži fizički rad. Kod operacije dojki s implantatima preporuča se svakako strogo mirovanje kroz dva tjedna uz izbjegavanje fizičkih napora do 4 tjedna.

Postupak se može primijeniti kod pacijentica koje su pogodni kandidati za tu vrstu povećanja, a radi se u pravilu o ženama s manjim, pravilno pozicioniranim dojkama koje ne žele veća povećanja. Novim preparatom se dojke mogu povećati za jedan broj.

Preparatom nije moguće podignuti dojke nakon poroda i dojenja. Preparat Macrolane se u potpunosti resorbira nakon 12 do 15 mjeseci što znači da je postignuti rezultat samo privremen. Ukoliko želite zadržati dobiveni rezultat postupak je potrebno ponoviti nakon godinu dana. Ova pravila vrijede i za sve ostale zone na tijelu.

Kod postavljanja klasičnih implantata punjenih silikonskim kohezivnim gelom ili fiziološkom otopinom dobiveni rezultat je trajan, tj. implantati se ne moraju mijenjati dugi niz godina.

Sve žene željne manjih promjena na grudima ili tijelu zainteresirane za taj zahvat moraju biti svjesne da će postignuti rezultat biti samo privremen.

Pripadate li osobama koje žele povećati svoje grudi samo za broj ili broj i pol, a nikako ne želite anesteziju i duži oporavak kao ni ožiljak nakon zahvata upravo je ovo pravi izbor za vas.

Savjetuje: Dr.Siniša Glumičić, estetski kirurg,www.glumicic-dzepina.com.

Na adresu zadovoljna@novatv.hr postavite pitanja o svemu što želite znati o estetskoj kirurgiji, zahvatima, njihovoj učinkovitosti i načinu na koji se izvode. Odgovore donosi dr. Siniša Glumičić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju