I dok neke namirnice ne trpe podgrijavanje, neke ostatke od bogate blagdanske trpeze možete učiniti ukusnima i toplima. Donosimo 5 trikova za grijanje nekih od svima omiljenih jela

 
1. Sarma
Svi znamo kako je sarma još ukusnija ako je jedemo idući dan. No kako bi je mogli jesti u nekoliko navrata vrlo je važno da je do iduće konzumacije spremljena u hladnjaku.

- U lončić izdvojite onoliko koliko ste planirali pojesti te ga stavite na laganu vatru i poklopite.

- Kako bi se meso sarme potpuno ugrijalo, riža ne bi raskuhala, a sarma zagorila, dodajte malo vode i ostavite da prokuha par minuta.

2. Pečeno meso
Odresci od mesa ili pečenje mnogi vole jesti hladno, no ako želite pojesti još jedan topli blagdanski obrok upotrijebite ovaj trik.

- Zagrijte pećnicu na 100 do 150 stupnjeva te u pladanj za pečenje stavite malo ulja.
- Odrezak od debljine oko 2,5 centimetara trebati će se peći oko 20 do 30 minuta.
- Za brzinsko podgrijavanje u tavu stavite malo ulja te meso pecite minutu do dvije sa svake strane na srednjoj vatri i s poklopcem.

3. Pizza
Pizza će u mikrovalnoj pećnici postati gnjecava, a korica žilava. Upravo zbog toga iskoristite pećnicu i uživati ćete u pizzi čije tijesto nije izgubilo na okusu.

- Zagrijte pećnicu na 180 do 200 stupnjeva.
- Na lim stavite papir za pečenje ili vrlo malo ulja.
- Pecite pizzu dok sir ne počne reagirati na toplinu i dobije mjehuriće.

4. Riža
Riža će se u mikrovalnoj pećnici raskuhati i više neće biti ukusna. Želite li kako bijeloj tako i smeđoj riži vratiti toplinu i ponovno uživati u prilogu, učinite sljedeće.

- U lončiću zagrijte malo maslinovog ulja i na njega stavite rižu.
- Na srednjoj vatri kuhajte 3 do 4 minute uz okretanje kuhačom.
- Po riži možete posipati i malo peršina ili bosiljka te tako joj pojačati okus.

5. Tjestenina

Tjestenina nije ukusna kada je hladna. No to ne znači da pripremljeno jelo morate baciti.
- U lonac stavite vode, ali toliko da pokrije dno te dodajte žlicu ili dvije (ovisno o količini) maslinovog ulja.
-Dodajte tjesteninu te na srednjoj vatri kuhajte uz neprestano okretanje kuhačom oko 3 do 5 minuta, odnosno dok se tjestenina ne zagrije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju