Britanska bolnica St Johns snimila je edukativan video koji je do sada već spasio više od 40 dječjih života. U kratkom, ali vrlo domišljatom animiranom filmiću igračke objašnjavaju što bi roditelji ili bilo tko drugi koji se nađe u ovakvoj situaciji trebali učiniti ako dijete proguta igračku i počne se gušiti

Zaposlenici bolnice proveli su istraživanje koje ih je ponukalo da poduzmu ozbiljne korake. Naime, rezultati anketa provedena na osobama koje su završile na odjelu Hitne pomoći je pokazala kako čak 40 posto roditelja ne zna što treba napraviti ako dijete proguta strani predmet i počne se gušiti.

Čak 40 posto roditelja ne zna što treba napraviti ako dijete proguta strani predmet i počne se gušiti

Kako bi probudili svijest javnosti o ovom ozbiljno problemu, odlučili su napraviti edukativan i simpatičan video pod nazivom 'The Chokeables', u kojem su glavni likovi predmeti koji su se najčešće našli u dušniku djeteta.

Čep flomastera, pastela, pikula, mala gumena igračka, kikiriki i lutkica princeza u samo 40 sekundi, na vrlo simpatičan i zanimljiv način opisuju kako djetetu koje se guši pravilno pružiti prvu pomoć.

Čep flomastera, pastela, pikula, gumena igračka, kikiriki i lutkica u 40 sekundi, na vrlo zanimljiv način opisuju kako djetetu koje se guši pravilno pružiti prvu pomoć

Video je postao nevjerojano popularan, a zaposlenici bolnice doista mogu biti ponosni na svoj projekt jer već u prvim danima emitiranja dobili su nevjerojatne povratne informacije. Naime, video je do sada već spasio više od 40 života djece.

Jedan od poziva koji su dobili bio je onaj majke 9 mjeseci stare bebe koja je zahvaljujući videu spasila život svom sinu. Podijelite i vi ovu priču sa svim roditeljima i onima koji će to tek postati i možda ćete nekome spasiti život.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju