Predstava "Tiha noć" Stevena Berkoffa u režiji Matka Raguža i izvedbi Franje Dijaka ponovno je na rasporedu Studija EXIT. Predstava je to koja govori o skrivenoj strani Božića, o onoj strani o kojoj se u javnosti rijetko govori - o lažnim odnosima, prisilnim druženjima, lažnom osjećaju popularnosti, ali i o pretjeranim osjećajima bezvrijednosti koje doživljavaju oni koji nemaju obitelji, koji su obudovljeli ili jednostavno povučeni.

Dok se za Božić vežu toplina, ljubav, druženje, slavlje i veselje, predstava "Tiha noć" progovara o samoći, nepripadanju i otužnom veselju koje osjeća veliki broj ljudi.

Fama oko Božića nameće imperative - moraš biti popularan, moraš se družiti, moraš slaviti, moraš biti s nekim. I dok jedan dio ljudi zapravo u svemu tome ne uživa, drugi dio ljudi, uslijed osobnosti ili okolnosti, nema priliku sudjelovati u (lažnom ili iskrenom) duhu Božića.

Bruno je jedan od onih koji Božić nema s kime proslaviti, jedan od onih koje je život nasukao na pustoj obali i koji se sa svojom situacijom hvata ukoštac na svoj način. Franjo Dijak za ulogu Brune u predstavi "Tiha noć" bio je nominiran za ovogodišnju Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu.

Slika nije dostupna A ima ih i puno više: Deset razloga zbog kojih biste večer trebali provesti u kazalištu

Ulaznice za sve izvedbe dostupne su online na www.ulaznice.hr, na blagajni Teatra EXIT 16., 17. i 18.prosinca od 18 do 20 sati te sat vremena prije početka izvedbe na blagajni Studija EXIT u Gundulićevoj 37/1.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju